Almendrina portarà a Reus dues línies de producció de torrons

Suposarà incrementar la plantilla | El conglomerat d'empreses pren la ciutat com a lloc per reforçar la marca
Almendrina ha començat a recuperar quota de mercat | Àngel Ullate

Productos Klam, la planta reusenca de producció d'Almendrina, s'està erigint com un punt clau del grup empresarial Torrons Vicens. A finals del 2019, la companyia d'Agramunt va adquirir l'empresa de Reus, que estava a punt de tancar, i des de llavors, segons expliquen des de la seva direcció, s'ha estat invertint per rellançar-la.

El següent pas serà el trasllat a Reus de la producció de torrons sense sucre i ecològics de Torrons Vicens, un trasllat que no té data concreta, però sí el compromís del grup. La planta, actualment ubicada a Ripollet, passarà a ubicar-se a la capital del Baix Camp.

Torrons Vicens traslladarà dues línies de producció a Reus

El gerent de Productos Klam, Marc Padrell, explica a TarragonaDigital que «suposa una gran inversió; estem valorant si ho podem fer a la fàbrica d'Almendrina, però tenim clar que ho farem a Reus». Sentencia que «Torrons Vicens arribarà a la capital del Baix Camp per implantar-se, per primera vegada, amb la fabricació de torrons».

Durant els sis mesos que fa que Almendrina forma part del grup Torrons Vicens, «s'està recuperant la quota de mercat perduda aprofitant la xarxa de distribució que té Torrons Vicens i amb l'esforç de l'equip humà de Productos Klam», exposa Padrell. De fet, i tal com ja es va anunciar amb la incorporació de l'empresa reusenca, «estem desenvolupant i innovant productes de la gamma d'Almendrina millorant les cremes i amb algun producte nou».

El trasllat de les dues línies de producció farà augmentar la plantilla de la planta reusenca en una proporció que encara no s'ha concretat, però que des de l'empresa es mostra com a prova del compromís que es vol tenir amb la ciutat i el seu entorn. «A la fàbrica estem fent inversions, també a la part de fora per renovar la imatge de l'empresa», afegeix Marc Padrell.

Almendrina portarà dues línies de producció de Torrons Vicens a Reus | Àngel Ullate

Una botiga-xocolateria a Reus

De fet, no serà l'única nova inversió del conglomerat empresarial a la capital del Baix Camp. «Torrons Vicens vol posar una botiga a Reus que tindrà Torrons Vicens, Xocolates Jolonch i la llet d'ametlles Almendrina», anuncia també el gerent de Productos Klam.

La marca ja compta amb una botiga a Tarragona i una a Salou, però la de Reus comptarà amb una característica diferent. «El que es vol fer amb aquesta botiga és que també sigui xocolateria, amb xocolata Jolonch», detalla. En la línia de reforçar el pes de la marca a la ciutat, l'objectiu és que l'establiment «sigui un punt de referència a Reus».

«Enguany és un any molt complicat per tothom», lamenta Marc Padrell preguntat pel calendari d'obertura. Certifica, això sí, que «estem buscant un lloc, ja fa dies que s'ha engegat el projecte». De fet, la inauguració de l'establiment podria arribar-se a produir entre el que queda de 2020 i començaments de l'any vinent, tot i que matisen que no hi ha data fixada.

En la línia que segueix el grup empresarial, la botiga buscarà desestacionalitzar el consum de torró. Tal com explica Padrell, «l'Almendrina és tot l'any i el torró és més estacional, tot i que la filosofia de Torrons Vicens és precisament obrir-lo a tot l'any».

"Obertes les inscripcions a les jornades professionals del Trapezi 2020" "L'Institut Pere Mata estudia la relació entre el TDAH i els primers episodis psicòtics"