Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'assemblea de l'ANC de Reus ratifica el suport a una llista única

Els associats ho han decidit per unanimitat | Aposten per unes primàries entre tot l'independentisme
La seu de l'ANC a Reus durant una encartellada a favor del referèndum de l'1 d'octubre | Laia Solanellas

 

L'assemblea de socis de l'ANC de Reus no ha contradit ni el seu secretariat nacional ni el local i ha ratificat el suport a una llista única independentista per a les eleccions municipals de l'any vinent. Aquest dimarts al vespre s'ha dut a terme la votació després que el passat 3 de juliol la directiva local ja es posicionés en aquest sentit. Aposten per unes primàries en el si de l'independentisme que acabin conformant una sola llista electoral. Resta ara que sigui l'Assemblea Nacional Catalana, que fa una consulta entre tots els seus associats de Catalunya entre el 22 i el 25 de juliol, qui consensuï una posició global.

L'ANC de Reus no se suma a cap projecte de primàries

La votació d'aquest dimarts, que no va rebre cap abstenció ni cap vot en contra, no vincula l'Assemblea al projecte de 'Primàries Republicanes' que ja està en marxa i que ha de culminar a la tardor. Tampoc li tanquen la porta, però. El coordinador a Reus de l'ANC, Jaume Ollé, afirma que tot dependrà de la consulta que s'ha de realitzar a finals de juliol. «Si s'aprovés, que és lògic, el secretariat ens donarà instruccions de com podem fer pressió als partits perquè vagin a unes primàries», explica.

La incògnita dels partits respecte les primàries

En cas que l'ANC d'àmbit català també hi votés a favor, caldria veure la reacció dels partits independentistes. A Reus, tant el PDECat com ERC han ratificat els seus actuals líders, l'alcalde Carles Pellicer i la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó respectivament, per ocupar el primer lloc de les llistes electorals del 2019. Els republicans, però, van fer públic un comunicat en què afirmaven estar oberts a sumar-se a una llista unitària si aquesta és completament transversal i inclou tot l'espectre ideològic dins l'independentisme.

 

Des d'ERC també matisen que la situació ideal per ells seria la d'incloure, també, el sector dels 'comuns' que es va mobilitzar el dia 3 d'octubre i que «són partidaris tant al dret a decidir com a la llibertat dels presos polítics». Resta per prendre una posició al respecte de les hipotètiques primàries la CUP, que aquest dissabte celebra una assemblea local. La formació anticapitalista ha de decidir amb quin objectiu i de quina manera es presenten a les eleccions municipals i, per tant, si prenen alguna postura respecte una hipotètica llista unitària.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris