Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Desapareix una dona d'avançada edat amb alzheimer a Roda de Berà

L'«Andromicoia» converteix els carrers de Reus en un circuit de velocitat i destresa

La segona baixada d'andròmines protagonitza l'últim acte de les Festes de Misericòrdia
Les millors imatges de l'Andromicoia 2018 a Reus | Josep

 

Els carrers de Reus van veure ahir, 30 de setembre, la segona edició de la baixada d'Andròmines, l'«Andromicoia», de la mà dels Xiquets de Reus i El Carrasclet. Un total de nou andròmines van fer tot tipus de peripècies per poder arribar a la meta, a la plaça d'Evarist Fàbregas, amb un recorregut protagonitzat per la rauxa i la companyonia.

 

L'«Andromicoia» 2018 va començar al carrer General Moragues

El recorregut, de dues etapes, es va iniciar al carrer General Moragues on els participants van fer l'empenta més forta per engegar la cursa. Els carrers de Reus semblaven autèntiques autopistes quan les andròmines derrapaven a les corbes amb molta inestabilitat però amb un enginy constant. Durant el primer tram, que arribava fins a la plaça Llibertat, una andròmina es va trencar i després d'uns tocs de mecànica la van poder arreglar per baixar el segon tram.

 

Les millors imatges de l'Andromicoia 2018 a Reus | Josep

 

Els concursants no ho van tenir gens fàcil, encara que el recorregut era força recte, un seguit de voluntaris van fer tot tipus d'accions per interceptar el pas de l'andròmina. Una tela banyada en sabó per fer relliscar a tot el que hi passava, pancartes que tapaven la visibilitat del recorregut o una canalla disposada a mullar tot el possible als conductors, entre altres obstacles, són les activitats que obstruïen el pas de les andròmines cap a la meta.

 

Els Llamalencs van guanyar la cursa

La gran afluència de públic va poder observar nou andròmines de tot tipus. Des d'una banyera que no convidava gaire a banyar-se però que agafava les corbes com ningú, fins a un vehicle que portava el jardí damunt, passant per l'autèntic cotxe de la mort. L'andròmina que representava el mític trenet del Carrilet, va ser la guanyadora de la segona edició de la baixada d'andròmines, «Andromicoia», que amb un temps d'1,8 minuts es va portar un lot de regals per ser la més ràpida de la jornada.

 

El públic no parava d'animar en tot moment quan les màquines casolanes passaven per davant seu, i quan arribaven a la meta, sota una pluja de confeti, els espectadors s'exaltaven de l'emoció. Els concursants, amb les seves andròmines, van gaudir molt del nou recorregut de l'«Andromicoia».

 

Les millors imatges de l'Andromicoia 2018 a Reus | Josep

 

La Banda de la Festa Major, Miquel del Roig i DJ OGT van posar fi a les Festes de Misericòrdia

Un cop totes les andròmines van passar per la línia de meta, la jornada va continuar amenitzada per la xaranga Bandsonats que van tocar els millors èxits del moment. Posteriorment, els portadors del Carrasclet, van fer una paella per tots els assistents. La jornada va continuar amb el ja tradicional «escalabirres», on el guanyador es va proclamar campió escalant 28 caixes de cervesa buides.

 

Després de l'entrega de premis, la Banda de la Festa Major va tocar excepcionalment iniciant la tarda de concerts amb un acte que posava fi a les Festes de Misericòrdia de Reus. Posteriorment, el cantautor Miquel de Roig, va fer ballar a un públic molt entregat que va acabar la nit amb la sessió musical del reusenc DJ OGT.

 

GALERIA: Les millors imatges de l'«Andromicoia de Reus».

Comentaris