ENQUESTA

VOTA: Creus que Pedro Sánchez podrà ser investit president?

L’aparcament exterior de l’Hospital de Reus, convertit en un abocador il·legal de deixalles

Els residus es troben al voltant del solar a plena llum del dia | L’espai canviarà la seva fesomia a partir del setembre amb les obres d’adequació i asfalt
Imatge actual de l'aparcament sense asfaltar de davant de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus | Adrià Morte

 

L’aparcament exterior de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’ha convertit en un abocador il·legal de deixalles. Aquesta zona sense asfaltar la fan servir els usuaris per aparcar quan no hi ha lloc o no es vol pagar el pàrquing i, pel que sembla, també l’utilitzen algunes persones per abocar tota mena de residus. Precisament, aquest espai canviarà la seva fesomia ben aviat ja que a partir del setembre s’iniciaran les obres d’adequació i asfalt del solar actual.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

L'aparcament s’ubica entre les avingudes del Doctor Josep Laporte i la de la Universitat, just davant de la façana principal de l’equipament hospitalari. Actualment, en aquest terreny hi aparquen els vehicles sense cap mena de regulació, enllumenat ni senyalització, generant així, problemes de circulació i sensació d’inseguretat.

 

Als vorals del pàrquing, a tocar dels terrenys adjacents que hi ha, s’han anat abocant al llarg del temps tota mena de deixalles fins al punt de convertir aquest espai en un abocador de residus. Material d’obra, bosses de plàstic, llaunes, caixes de cartó, fustes, una televisió, cadires i inclús un vàter. Tots aquests objectes es poden trobar al voltant de l’aparcament a plena llum del dia. De fet, en alguna zona hi ha tantes deixalles que redueix el nombre d’aparcaments que hi podria haver al solar.

 

S'hi poden trobar tota mena de residus com ara material d'obra, plàstics, fustes i inclús un vàter | Adrià Morte

 

Les obres de la zona blava començaran al setembre

Ben aviat, l'aparcament sense asfaltar que hi ha davant de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus canviarà de fesomia. A partir del setembre es portaran a terme les obres d’adequació i asfalt del solar, les instal·lacions necessàries i la maquinària per al cobrament de zona blava. El contracte de les obres, que aniran a càrrec de l’empresa Tecnofirmes, contempla que tinguin un termini d’execució de quatre mesos.

 

L’import de la construcció del nou aparcament és de 330.880 euros i el pàrquing tindrà un total de 297 places disponibles, amb una tarifa reduïda de 50 cèntims l’hora i amb un màxim de 2 euros per dia natural. Per tot plegat, esdevindrà una zona de 9.700 metres quadrats pavimentats, amb un recinte il·luminat, accessos per a vianants i amb càmeres de vigilància. La construcció d’aquesta àrea d’aparcament forma part de l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària pàrquings de l’Hospital Sant Joan i de l’edifici Tecnoparc per resoldre els problemes d’aparcament al voltant del centre sanitari.

 

Algunes persones aprofiten l'espai per convertir-lo en un abocador il·legal | Adrià Morte
 
Les deixalles ocupen el solar i redueixen el nombre de places de pàrquing | Adrià Morte

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris