Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ara Reus es desmarca del govern i carrega contra la CUP

Consideren que «per dignitat» no haurien de cobrar l'assistència al ple d'ahir | La CUP respon que ho destinaran a entitats socials de diferents àmbits

Daniel Rubio i Jordi Cervera a la seu d'Ara Reus durant la compareixença de premsa | Jordi Olària

 

Ara Reus ha carregat, aquest matí, contra la CUP de Reus arran de la situació viscuda al plenari d'ahir. En una compareixença de premsa convocada expressament per valorar-la, els regidors de la formació i de govern Jordi Cervera i Daniel Rubio han carregat contra la formació anticapitalista. Consideren que utilitzen la política «per fer-se la víctima del sistema judicial» i exigeixen que els cupaires renunciïn a les dietes del plenari que van abandonar.

 

ACTUALITZACIÓ 13.30 h

La CUP ha respost, a través d'un comunicat de premsa, la compareixença fet aquest matí per Ara Reus. Davant la petició dels regidors Jordi Cervera i Daniel Rubio, els anticapitalistes afirmen que «els diners de les assistències al ple d'ahir els oferirem a entitats que defensen els drets de les persones vulnerats per la mateixa administració: dret a l'habitatge, lluita contra la pobresa energètica, col·lectius animalistes, foment de l'esport base...».

 

Aprofiten el mateix comunicat per aclarir que tots els carrecs electes de la CUP donen a la formació les retribucions que perceben per assistència a les institucions. Comparen, de fet, el que cobren per assistir als plenaris —uns 600 euros per regidor— amb el que en perceben els regidors de govern d'Ara Reus, i que és tres vegades superior, afirmen, al que perceben els cupaires. Tot plegat després que la formació representada per Jordi Cervera i Daniel Rubio hagués fet, aquest matí, una compareixença de premsa per valorar la situació viscuda dilluns al plenari.

 

La CUP de Reus va abandonar ahir el plenari | Jordi Olària

 

«Mariona Quadrada ha fet teatre»

La detenció, aquest dilluns al matí, de Mariona Quadrada encara porta cua. Els Mossos d'Esquadra van portar la regidora de la CUP de Reus als jutjats perquè declarés arran d'una denúncia de Ciutadans. Al plenari celebrat a la tarda, els cupaires van abandonar el saló de plens mentre intercanviaven crits amb Cs. La formació taronja va carregar, posteriorment, contra la CUP; el govern municipal també hi va dir la seva després del plenari.

 

Ara Reus s'ha desmarcat, avui, de la postura adoptada ahir per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en nom del govern local. «De la mateixa manera que critiquem que la política s'utilitzi per produir aquestes detencions», ha exposat el regidor d'Ara Reus Daniel Rubio, «també critiquem que la política serveixi per fer-se la víctima d'un sistema judicial». L'actual número dos del partit —i probablement futur cap de llista— ha sentenciat que «la senyora Mariona Quadrada el que ha fet és teatre».

 

Jordi Cervera i Daniel Rubio han comparegut a la seu del partit | Jordi Olària

 

Ara Reus creu que la CUP no hauria de cobrar el plenari d'ahir

«Instem els regidors de la CUP que presentin un escrit amb la màxima brevetat renunciant a les seves retribucions i dietes de 3.600 euros que costa el plenari a la ciutat de Reus per part de la CUP» ha etzibat Daniel Rubio. El regidor ha matisat que, amb l'absència durant la sessió de la cupaire Marta Puig i una retribució de 600 euros per regidor, les dietes del grup municipal independentista suposen 3.000 euros.

 

Amb tot, «600 euros per dos minuts; al nostre criteri seria indigne que, aquesta gent que portava el numeret preparat des de casa, cobrin el 100 % d'una retribució per la no assistència a un plenari», ha reblat Rubio. Jordi Cervera hi ha afegit, més tard, que els membres de la CUP «no es mereixen el sou d'ahir».

 

La foto del vermut d'FCC

«La CUP hauria de demanar perdó tant a FCC com a la fundació Afanoc», hi ha afegit Jordi Cervera. El portaveu d'Ara Reus considera que els cupaires no haurien d'haver fet servir el vermut solidari de l'empresa que gestiona la brossa a Reus en tota aquesta situació. Cervera es refereix a una fotografia presa en aquest vermut on apareixen els portaveus municipals del PDECat, Cs, el PSC, Ara Reus i representants de Fomento de Construcciones y Contratas.

 

La CUP va fer servir aquesta fotografia, ahir, com a exemple de la «hipocresia» que consideren que practica el PDECat, «que comparteixen actes amb Cs un dia i l'endemà es fan fotos amb els presos polítics». Actuacions com aquesta, per a la formació Ara Reus, són una mostra més de la tensió política que es viu i de com, segons ells, les formacions que la fomenten «no treballen per a la ciutat».

Comentaris