La meitat de Bons Reus que no s'han gastat es tornaran a posar a disposició dels reusencs

La segona fase dels Bons Reus supera l'arrencada de la primera

S'han tornat a posar en circulació prop de la meitat dels Bons Reus inicials, que no s'havien consumit

La segona fase dels Bons Reus supera la primera en la seva arrencada. Els bons que no s'havien consumit fins a l'1 de novembre tornen a estar a disposició dels reusencs, encara que haguessin fet servir els quatre als quals tenien dret durant la primera fase. Aquesta segona fase s'ha previst fins a les portes de la campanya de Nadal i, per tant, mentre quedin bons es podran descarregar fins a l'1 de desembre.

La primera fase va posar-se en marxa un dijous i, durant aquell primer cap de setmana, es van descarregar 8.300 bons. Aquesta vegada, engegada dimecres passat, la segona fase ha superat el primer cap de setmana amb 13.900 bons descarregats, una xifra que, aquest dilluns, s'ha situat als 16.200.

Se n'han gastat als comerços de Reus 5.296, i la resta caducaran, si no es fan servir, quinze dies després d'haver-se descarregat. La dinàmica és la mateixa que durant la primera fase, amb la diferència que ara s'ha incorporat plenament el sector de l'alimentació. Cada persona major d'edat i empadronada a Reus es pot descarregar quatre bons de cinc euros.

Els implicats fan una valoració molt positiva de la campanya

Serveixen de descomptes per comprar als 364 establiments adherits a la campanya. Es poden gastar un per un o fins i tot tots quatre alhora, l'única condició és que el tiquet pugi tres vegades més que el valor del bo. És a dir, per fer servir un bo de cinc euros, cal que la compra sigui d'almenys quinze euros.

La segona fase, segons es va explicar la setmana passada durant la seva presentació, vol mantenir la tirada de la primera fins a la campanya de Nadal. El 16 de desembre caducaran els bons que s'hagin descarregat l'1 de desembre, coincidint gairebé amb l'inici d'una campanya comercial que molts negocis veuen com la possible solució a la situació actual.

La primera fase es va concebre per pal·liar els efectes del confinament i dels tancaments obligatoris de gairebé tots els negocis. L'excepció en va ser l'alimentació, que com que va mantenir les portes obertes, es va excloure de la campanya si la botiga en qüestió no acreditava haver perdut un 70% de la facturació respecte a l'any passat.

Ara es veu més com una campanya de dinamització comercial i, per tant, s'ha eliminat aquest requisit. Tant l'Ajuntament com les diferents entitats comercials i econòmiques de Reus fan una valoració molt positiva d'aquesta campanya i, segons van exposar la setmana passada, la veuen com una línia de treball que seria bo que s'establís com a habitual.


Comentaris