Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Els Mossos i la Guàrdia Civil detenen un home al Montsià pel segrest d'una dona

ATENCIÓ

Un ferit greu en xocar contra la palmera d'una rotonda a Alcanar

ALERTA

Detenen dos homes que es feien passar per policies i decomissaven droga en bars

Arriba a Reus una nova edició del COS amb 12 companyies de gest i dansa

La regidora de Cultura ha presentat el cartell de la nova edició del festival on s'aposta per la celebració d'espectacles al carrer i l'apropament del festival a les escoles reusenques
Montserrat Caelles presenta el cartell de la nova edició del COS | Ajuntament de Reus

 

Aquest dimarts 2 d'octubre, La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles, ha donat a conèixer el cartell de la nova edició del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual (COS). L'edició prevista per aquest any reunirà dotze companyies, set de les quals són catalanes, quatre d'espanyoles i una d'origen britànic. Una de les novetats, i aposta especialment forta de la Regidoria, implica organitzar espectacles als carrers de la ciutat, amb l'objectiu d'apropar al públic cinc de les dotze funcions previstes al cartell.

 

D'altra banda, el COS organitzarà una sèrie de tallers i activitats per als centres docents de la capital del Baix Camp. S'han anunciat tres activitats dirigides als centres educatius de la ciutat: dos tallers per als alumnes de batxillerat; i un taller de moviment especialment pensat per a les escoles bressol de Reus.

 

Un festival equilibrat i més accessible

Montserrat Caelles ha presentat una nova edició del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual (COS). La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus ha recordat que des del consistori s'ha vetllat especialment perquè «el COS 2018 continuï la tendència iniciada des de fa dos anys i sigui equilibrat pel que fa a espectacles de gest i de dansa». Presenta el mateix nombre d'espectacles de cadascuna de les dues disciplines, dotze, sis per disciplina escènica.

 

D'altra banda, com a principal novetat, el festival emmarca cinc espectacles que se celebraran als carrers de la ciutat. D'aquesta manera, l'Ajuntament aposta per apropar el COS al públic potencial de la capital reusenca, així com el fet d'arribar a més sectors d'edat més amplis i augmentar el nombre de públic. Els altres set espectacles es celebraran a tres ateneus reusencs: El Teatre Fortuny, Teatre Bartrina i Teatre Bravium.

 

Treballen per la creació d'un nou públic

Amb aquest objectiu, La Regidoria de Cultura ha organitzat tallers per als col·legis i instituts de la localitat. En concret, s'han creat tres tallers dirigits pels centres educatius. Dos d'ells estan enfocats a alumnes de batxillerat i busquen ser el reclam per no perdre com a públic els joves d'aquesta edat. S'ha anunciat Un taller de crònica de dansa, que anirà a càrrec del periodista cultural del Punt Avui, Jordi Bordes, i Clàudia Brofau, crítica de dansa;  I un taller de vídeo dansa, impartit per Carlota Moragues, Ariadna Llussà i Marta Arjona.

 

Finalment, s'ha programat també un taller de moviment per a escoles bressol, a càrrec de la Companyia 'Blink Flash' que actuarà el dissabte 20 d'octubre al migdia a l'Orfeó Reusenc. S'ha destacat també un curs de teatre de carrer per a joves impartit per Carles Bigorra i del qual es farà una petita mostra de 15 minuts aproximadament el diumenge 21 d'octubre, a les 12.30  a la plaça del Mercadal.

 

Imatge d'una escena de l'espectacle de la companyia valnciana 'Otra Danza' | Ajuntament de Reus

 

 

Agenda d'espectacles 

Com a plats forts del Festival Internacional COS, l'Ajuntament ha volgut destacar tres espectacles. Es tracta de l'espectacle de teatre físic 'Boris&Ingrid', de la companyia anglesa '2Theatre', que es farà el divendres 19 d'octubre al Teatre Bartrina a les 9 del vespre, una comèdia absurda de teatre físic que explica la història d'una parella d'immigrants. El segon és el muntatge de dansa de gran format titulat 'Sacra', de la companyia valenciana 'OtraDanza', que es farà al Teatre Fortuny, el divendres dia 19, a les 21.30 hores. Finalment, l'espectacle de petit format "Vida", de la companyia Javier Aranda, que es farà divendres 19, a dos quarts de 8 del vespre, al Teatre Bravium.

Comentaris