Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arxiven la causa contra el propietari del gos que va mossegar el penis d'un home a Reus

L'ONG Nova Eucària reclama a la Guàrdia Urbana de Reus l'allibertament «immediat» de la gossa Kiara, que ara es troba tancada a la protectora d'animals l'Última Llar

El cas del gos que va mossegar el penis d'un home a Reus, després que aquest l'agredís, sembla que va camí de finalitzar d'una forma satisfactòria pels interessos de l'animal. La Kiara, la gossa que va perpetuar l'atac, es troba des del dia dels fets —el 12 de setembre— tancada en una gàbia apartada a la protectora d'animals reusenca Última Llar, i sembla que aquesta trista situació per l'animal podria acabar ben aviat.

 

Des de l'ONG Nova Eucària, l'entitat que va assumir la defensa de l'animal i en demanava la seva tutela fins que es resolgués el cas, ha enviat un comunicat explicant que el jutge ha pres la decisió «d'arxivar el procediment de diligències prèvies 1270/2018 en el qual s'investigaven els fets del 12 de setembre, que van motivar el decomís de Kiara». L'ONG ha rebut amb satisfacció però a la vegada prudència aquesta acció, i és que segons expliquen «deixa desemparada a Kiara —la gossa—, atès que el jutge no té competència per poder acordar noves mesures cautelars que permetin posar en llibertat la gossa i a Nova Eucària recuperar-la».

 

El moment d'alliberar la gossa

Ara entra en joc la Guàrdia Urbana de Reus, qui segons explica Nova Eucària, ha d'alliberar la gossa perquè «no hi ha cap motiu per continuar amb el decomís». L'ONG assegura que la gossa és molt bona i que mai havia agredit ningú i que era molt juganera i agradable amb els nens, i reclama el seu alliberament immediat. «A banda del canvi de propietaris de l'animal, Nova Eucària garanteix les seves cures i benestar», per això reclama a la Guàrdia Urbana de Reus «acordar la devolució del gos el més aviat possible per salvaguardar els drets dels animals».

 

Tanmateix, segons han explicat fonts municipals a TarragonaDigital, la Guàrdia Urbana de Reus no ha posat mai cap obstacle des del primer dia perquè la gossa fos alliberada, i és que asseguren que «si el propietari demostra que ja té els papers de l'animal en regla, el podrà treure de la protectora immediatament». Recordem que la policia reusenca va denunciar el propietari per dur el gos sense lligar i per no tenir la documentació necessària per fer-se càrrec de l'animal.

 

Una gossa deprimida a l'Última Llar

Com marca el procediment, la Kiara —què és de raça american bully— va ser portada a la protectora d'animals l'Última Llar de Reus després de cometre l'atac, incitat per una agressió prèvia de l'home al qual va mossegar el penis, ja que segons asseguren testimonis aquest li hauria propinat una puntada de peu. Per si això ja no fos prou traumàtic, els gossos que es troben implicats en un cas d'aquesta mena són apartats de la resta d'animals, és per això que la Kiara va ser tancada en una gàbia immediatament.

 

L'ONG Nova Eucària assegura que «Kiara es troba engabiada i amb una alimentació insuficient per a un animal d'aquestes característiques», el qual l'ha portat a estar deprimida. L'entitat afegeix que si la Guàrdia Urbana de Reus «no posa fi al decomís» del gos de forma immediata, estudien «interposar una denúncia contra l'Última Llar, en la qual demani com a mesura cautelar que ens doni la gossa per garantir el seu benestar físic i psicològic fins que pugui tornar amb la seva família».

Comentaris