NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

La baixada d'andròmines de Reus torna amb Miquel del Roig i nova localització

Miquel del Roig, «escalabirres», vermut musical i moltes altres activitats protagonitzaran l'«Andromicoia» 2018
Andròmines de tota mena participen a la baixada a Reus | Laia Solanellas

 

Les Festes de Misericòrdia de Reus encara no han acabat, el pròxim diumenge 30 de setembre tindrà lloc la segona baixada d'andròmines de Reus, batejada enguany com «Andromicoia». Un esdeveniment que va veure la llum per primer cop l'any passat i que enguany ha vingut per consolidar-se com un dels últims actes de les Festes de Misericòrdia. Volants, rodes de bicis o de carretons i estructures gairebé impossibles de fabricar, són el que veuran els carrers de Reus durant el matí de l'últim diumenge del mes. A banda de la competició serà una jornada d'activitats protagonitzada pel concert final a la Plaça Evarist Fàbregas de la mà de Miquel del Roig, com artista principal.

 

La baixada d'andròmines canvia de localització

Enguany la baixada d'andròmines arriba plena de novetats, una d'elles és l'estrena d'un nou recorregut. En l'edició passada les andròmines van baixar a tota velocitat pel Passeig Sunyer, passant per l'avinguda Prat de la Riba i acabant a l'avinguda President Companys on hi havia la línia de meta, encara que va estar passada per aigua va ser un acte on hi va haver una gran participació.

 

Enguany la baixada d'andròmines canvia de localització i es divideix en dos trams. El primer tram tindrà l'inici al carrer del General Moragues, on les andròmines començaran a arrencar per disputar la competició i s'acabarà en arribar a la plaça de la Llibertat. Allí es prendran un petit descans per encarar l'últim tram de la baixada d'andròmines 2018.

  

Posteriorment, els conductors juntament amb les seves andròmines, es dirigiran al segon tram que començarà al principi del carrer de Sant Vicenç, fins a arribar a l'estàtua del nen Gaudí on girarà per passar pel carrer de Santa Anna on finalment, a la Plaça Evarist Fàbregas del Pallol, se situarà la línia de meta. D'altra banda, una altra novetat d'enguany es produirà durant el trajecte, ja que els participants es trobaran tot tipus d'obstacles en el circuit que no els hi permetrà arribar fàcilment a la meta.

 

Batejada com l'«Andromicoia», en honor a la Verge de Misericòrdia

La baixada d'andròmines també arriba amb un nou nom, l'«Andromicoia», com s'ha batejat enguany en honor a la Verge Misericòrdia, patrona de la ciutat, i en referència al fet que aquest esdeveniment suposarà la fi dels actes de les Festes de Misericòrdia sent la cirereta del pastís de la segona festa major de Reus.

 

Imatge de la Baixada d'Andròmines 2017 a Reus | Laia Solanellas

 

Una jornada plena d'activitats: vermut, txaranga i «escalabirres»

Un cop finalitzat el transcurs de la cursa l'Andromicoia no s'acabarà, sinó que continuarà amb una jornada plena d'activitats. A dos quarts de dues, aproximadament, quan totes les andròmines ja hagin passat pel punt final de la cursa, començarà un vermut acompanyat dels ritmes de la Txaranga Bandsonats. A continuació, tant els conductors com qui ho desitgi es podran quedar al dinar popular que s'haurà organitzat a la plaça d'Evarist Fàbregas.

  

La sobretaula de l'«Andromicoia», presenciarà una nova competició, el concurs d'«escalabirres», on els més valents podran escalar caixes de cervesa buida mentre les van apilant, una damunt de l'altra, per un preu de cinc euros. Aquesta activitat es durà a terme a les quatre de la tarda, aproximadament.

 

Miquel del Roig i la Banda de la Festa Major clouran l'«Andromicoia»

La jornada acabarà amb l'entrega de premis als guanyadors i amb un dels moments més esperats del dia, els concerts. Enguany estaran protagonitzats, de manera inèdita, per la Banda de la Festa Major, seguida del cantautor Miquel de Roig, que interpretarà els grans èxits del seu repertori i finalitzaran amb la intervenció del reusenc DJ OGT.

 

Com en l'edició anterior, l'organització de l'«Andromicoia» anirà a càrrec dels Xiquets de Reus i dels portadors del Gegant Carrasclet, que col·laboraran al fet que el transcurs de la baixa d'andròmines es realitzi correctament i amb seguretat i a més, posaran servei de barra a la plaça d'Evarist Fàbregas durant tota la jornada.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris