Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Dos barris de Reus segregats per una zona abandonada amb una pista de bàsquet

Aquest espai desemparat es troba entre el barri Immaculada i el barri del Santuari
Zona abandonada en mal estat davant del carrer de Cèlia Artiga | Laia Riba

 

Una zona oblidada que sembla treta d'una pel·lícula on hi ha hagut una catàstrofe natural, així és la zona del carrer de Llorenç Milans del Bosch a Reus. Aquest espai es va començar a construir ara fa més de 10 anys en ple 'boom' de la construcció, i s'hi volien aixecar diversos blocs de pisos que unirien el barri Immaculada amb el barri del Santuari. A causa de la fallida de l'empresa constructora, es va quedar tot a mitges deixant aquesta zona abandonada.

 

Un espai abandonat entre dos barris a Reus

Els carrers estan a mig fer, les voreres no estan ni pavimentades i el cablejat dels quadres elèctrics ha estat robat. Aquest és l'estat que presenta la zona davant del carrer de Cèlia Artiga de Reus. En aquest mateix espai hi ha una pista de bàsquet, desconeguda pels veïns del costat i sense ús. Una zona que es podria aprofitar molt degut a la seva situació, ja que davant hi ha l'escola Alberich i Casas, així com dues llars d'infants. A més és una zona segura, ja que no hi passen cotxes, però està totalment abandonada.

 

La pista de bàsquet, recentment reformada, la qual no és utilitzada. | Laia Riba

 

Una pista de bàsquet totalment inutilitzada

Diverses persones aprofiten aquest espai abandonat per passejar els gossos. Els usuaris es mostren satisfets, ja que és una part  del municipi on no passen cotxes i els gossos poden córrer lliurement sense perill. Julio Gaviria, passeja els seus dos gossos cada dia i manifesta que és una «zona no il·luminada i es podria aprofitar més». Encara que els quadres de llum hi són, la llum no arriba a la pista i sobretot a l'hivern encara es pot aprofitar menys.

 

La pista de bàsquet també disposa d'un carril bici que està a mig fer | Laia Riba

 

Un espai, al costat d'escoles, freqüentat per drogoaddictes

D'altra banda, veïns d'aquesta zona expliquen que és freqüentada per persones amb drogoaddicció, a causa del seu estat d'abandonament. També diversos joves han utilitzat la pista de bàsquet per beure-hi begudes alcohòliques deixant l'espai ple d'ampolles. El veí Julio Gaviria explica a TarragonaDigital que aquest estiu s'ha rehabilitat la zona esportiva abandonada, pintant la pista i afegint porteries de futbol. 

 

Un quadre de llum amb el cablejat robat i en un estat precari. | Laia Riba

 

Gaviria afirma que «algun cop he vingut amb infants per jugar, però de seguida es fa fosc i no es pot utilitzar». «Una llàstima tot plegat, perquè això podria estar ple de vida, i està totalment abandonat», afegeix. A més, manifesta que «no entenc per què dediquen un pressupost a rehabilitar la pista si no hi ve ningú. El que haurien de fer és arreglar els carrers».

 

Aquesta zona quan plou pateix greus inundacions | Laia Riba

 

El veïnat del barri del Santuari no vol passar per aquells carrers

Aquesta zona connecta el barri Immaculada amb el barri del Santuari, dues zones de residències familiars i tranquil·les. Els veïns del barri del Santuari afirmen que la majoria donen tot el tomb per entrar al barri, simplement per no passar pel carrer de Llorenç Milans del Bosh, ja que no està en bones condicions. La veïna Manuela Garcia, assegura que «a mi no em molesta perquè si arreglen la zona, significa més edificacions i se'ns acabarà la tranquil·litat». Per contra afegeix que «no m'agrada veure a persones que van a drogar-se al costat de casa meva, o robatoris als veïns».

 

Vorera a mig pavimentar a la sortida del barri Immacualda. | Laia Riba

 

Han robat fins i tot les vorades

En un primer moment s'hi havien d'establir blocs de pisos en tota aquesta zona que ara és descampat, es va iniciar el projecte realitzant les obres de pavimentació de carrers i tot es va quedar a mitges sense donar cap explicació als veïns. Ara aquests carrers mostren un estat de deixadesa total, a més han robat tota mena de coses com material de construcció, el cablejat dels quadres elèctrics i fins i tot les vorades. En definitiva, una zona desconeguda, apartada i abandonada a Reus que podria estar plena de vida.

Comentaris