Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Mas Iglesias ja disposa d'una bassa amb escenari per fer actes a l'aire lliure

S'ha recuperat l'estructura de la bassa de l'antic mas del segle XIX
Presentació de la nova bassa del Mas Iglesias a Reus | Cedida

 

 

Reus disposa d'un nou espai per realitzar diverses activitats en espais exteriors. Amb la finalització de les obres del projecte de regeneració i aprofitament del Mas Iglesias, l'actuació ha servit per adequar aquest indret per fer-hi diverses activitats. Avui, 6 de novembre, s'ha presentat el projecte final on s'han aprofitat els recursos hídrics propis del Mas Iglesias per fer-hi una bassa, a més s'ha adequat la seu del Centre de la Imatge de Reus (CIMIR).

 

Antiga bassa de Mas Iglesias sense remodelar | Jordi Olària

 

Una bassa amb escenari per activitats a l'aire lliure

Aquestes obres de reaprofitament de l'aigua han permès l'habilitació d'una bassa, ja que s'aprofitat l'aigua de quilòmetre zero. Aquest projecte recupera el patrimoni històric de la ciutat, aporta avantatges en temes mediambientals i reaprofitar els recursos hídrics. A més, posa a disposició de la ciutadania una nova zona per fer-hi activitats a l'aire lliure. Per tant en aquest projecte s'ha dut a terme la recuperació de l'antic pou, la instal·lació de canonades i l'adequació de la bassa, per tal de convertir-la en un dipòsit per fer possible el regadiu de manera eficient.

 

S'aprofita l'estructura del segle XIX

El projecte inicial consistia a recuperar les aigües de la zona del Mas Iglesias, de la mà d'Aigües de Reus que va engegar una política de rescat de recursos hídrics. Finalment, el projecte ha fet un pas més i ha permès al veïnat de la zona disposar d'un espai per realitzar-hi activitats. Aquest projecte ha aprofitat l'estructura de l'antiga bassa, que disposava la casa senyorial del segle XIX. 

 

Zona d'oci de Mas Iglesias | Jordi Olària

 

Recuperar i conservar el patrimoni històric

Amb un pressupost de 39.500 euros, aquest projecte s'emmarca en la iniciativa de recuperar i conservar el patrimoni històric de la ciutat. En un principi des d'Aigües de Reus, es volia destinar l'aigua recuperada pel cultiu. No obstant això, es va decidir ampliar el projecte i condicionar el parc exterior del mas com a espai destinat a portar a cap activitats a l'aire lliure. Per tant en aquesta línia, s'ha aprofitat una part de la bassa per realitzar-hi un escenari on es faran els esdeveniments, sota aquest escenari hi ha la sala de màquines de la bassa.

 

Aigües de Reus vol potenciar els aqüífers de la ciutat

L'empresa municipal Aigües de Reus, té l'objectiu de potenciar els aqüífers i les mines subterrànies de la ciutat, encara que només es puguin utilitzar per a usos de no consum. Per aquest motiu va impulsar el projecte de la remodelació de la bassa al Mas Iglesias.

Comentaris