GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les Biblioteques Municipals de Reus dediquen el març a la poesia per donar-li més visibilitat

Volen arribar a un públic més ampli i promoure aquest estil literari amb diverses activitats
Biblioteca Central Xavier Amorós Reus | Miguel Cabrerizo

 

Aquest any les Biblioteques Municipals de Reus aposten per donar més protagonisme a la poesia i ho faran dedicant el mes de març a aquest art. Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, les Biblioteques Municipals dedicaran tot el mes de març a fer diversos actes i activitats on l'eix principal serà la poesia.

 

Sota el lema «Març Marçot, versos per tot» pretenen donar més èmfasi a aquest estil literari, de manera que, a través de diferents activitats i propostes volen arribar a un públic més ampli i fer més visible la poesia. Les Biblioteques Municipals animen a totes les persones i institucions que facin alguna activitat relacionada amb la poesia a compartir-ho amb elles a través de la pàgina web biblioteques.reus.cat. 

 

Aquest any és l'Any Brossa

D'altra banda, també cal destacar que aquest any és l'Any Brossa, reconegut poeta català del segle XX que va destacar, sobretot, per la seva poesia visual, és per això que la programació del «Març Marçot, versos per tot» donarà un protagonisme especial a aquest estil de poesia. 

 

Cartell promocional del mes de març dedicat a la poesia | TarragonaDigital

 

Calendari d'activitats

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia i de l'Any Brossa, el calendari d'activitats del «Març Marçot, versos per tot» és el següent:

Del 4 al 31 de març

Exposició «La poesia visual de Cesc Serrat» a la Biblioteca Central Xavier Amorós

 

Dilluns, 11 de març

18.30 hores. Club de poesia amb «El tubercle» d'Anna Gual

 

Dimecres, 13 de març

18.30 hores. Club de lectura en anglès

 

Dijous, 14 de març

18.30 hores. Club de lectura de poesia amb «Hendecasíl·LABS Creuats»

 

Dissabte, 16 de març

12.00 hores. Instal·lació de l'obra escultòrica «P.E.R.E» de Salvador Juanpere, realitzada amb motiu de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017. A la Biblioteca Pere Anguera

 

Dimarts, 19 de març

12.00 hores. Biblioteca sobre rodes a l'Hospital Sant Joan, «Versifica't» i llegeix el teu poema preferit

18.00 hores. «Poesia de mirall, poesia visual», celebració del Dia Mundial de la Poesia amb les escoles del Seminari de Biblioteca Escolar

 

Dimecres, 20 de març

18.00 hores. Biblioteca sobre rodes a Mas Pintat, «Versifica't» i llegeix el teu poema preferit

 

Dijous, 21 de març

12.00 hores. Biblioteca sobre rodes a Mas Carandell, «Versifica't» i llegeix el teu poema preferit

18.00 hores. Biblioteca Central Xavier Amorós, commemoració institucional del Dia Mundial de la Poesia, amb Safareig Poètic, Fina Veciana i Gerard Marsal

 

Divendres, 29 de març

18.00 hores. Celebració del Dia Mundial de la Poesia amb els participants de «Temps de poesia» i dels grups musicals del Centre Cívic Migjor i Mas Abelló a la Biblioteca Pere Anguera

 

Les Biblioteques Municipals també recorden que, com cada mes, es faran els contes infantils; els clubs de lectura de teatre, poesia, novel·la i en anglès; les visites a les exposicions; i presentacions de diferents llibres.