Les Biblioteques de Reus inicien el curs amb un balanç de més de 26.000 usuaris durant l’estiu

La majoria de visitants dels mesos de juliol i agost són els assistents a la programació d’activitats de l’estiu
Imatge de la «Biblioteca sobre rodes» ubicada davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós | Cedida

 

Les Biblioteques Municipals de Reus enceten un nou curs amb el lema «Obertes a l’experiència» i la «Biblioteca sobre rodes» i amb el bon registre de superar els més de 26.000 usuaris durant els mesos de juliol i agost. La majoria dels visitants han estat els assistents a la programació d’activitats de l’estiu, que pretén incloure el llibre i la lectura com una important opció del temps de lleure i de vacances.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Enguany, «Biblioteques amb la DO Catalunya», realitzat els dilluns de juliol a la Biblioteca Central Xavier Amorós, ha comptat amb més de 500 participants. Gairebé els mateixos que «Biblioteques Chillout amb els nostres músics», que, amb la coordinació de Jordi Sugranyes, s’ha consolidat en la seva quarta edició els dilluns d’agost a la Biblioteca Pere Anguera, amb un total de 450 assistents.

Per una altra banda, el joc de lectura que cada estiu organitzen les Biblioteques Municipals ha comptat amb la participació d’alguns dels casals d’estius de la ciutat i ha implicat un total de 370 participants. Enguany, l’activitat ha girat entorn el tema de «L’aigua». Les tardes d’estiu a la Biblioteca Pere Anguera amb els tallers «Qui la ballarà? Descobrim la Roseta Mauri» a càrrec de Còdol Educació i «Bibliovinyetes» amb Francesc Miguel, han mogut un total de 332 persones.

Aquest estiu, a més, s’ha realitzat un taller d’escriptura creativa conjuntament amb el Casal de Joves La Palma, realitzat per Rosa Pagès, i el programa ARTER de la Central de Biblioteques de Tarragona, que ha promogut accions al voltant d’artistes del territori. Dins d’aquest programa s’ha fet l’exposició «L’arquitectura modernista del Camp de Tarragona» de la Diputació de Tarragona, i la conferència sobre Jujol de Josep Maria Buqueras, que han suposat un total de 77 assistents.

Imatge de la Biblioteca Pere Anguera de Reus. | ReusDiari.cat
 

Obertes a l’experiència, el lema d’inici de curs de les Biblioteques Municipals

«Obertes a l’experiència», amb aquest lema es vol animar a totes les persones, lectores o no, que s’animin a fer ús de les Biblioteques Municipals, a obrir-se davant l’experiència de trobar-se en uns espais agradables i utilitzar els serveis lliures i gratuïts que ofereixen i a gaudir-ne. En un doble sentit, les mateixes Biblioteques s’obren a fer que l’experiència dels lectors i lectores sigui cada dia millor.

Aquesta setmana també es reprenen les activitats de «Biblioteques sobre rodes» que tal com s’ha fet des del mes de febrer, es traslladen amb una foodtruck per a servir llibres i lectures a diversos punts de la ciutat. El dimarts 17 de desembre de 10.00 hores a 13.00 hores seran a l’Hospital de Sant Joan, on faran préstec i promoció de les activitats a la comunitat de pacients i professionals i al grup de malalties neurodegeneratives. 

El dimecres 18 seran a la plaça Abat Oliba durant la tarda de 15.00 a 18.00 hores amb l’Escola Rubió i Ors i el públic en general i dijous 19 al matí, tornaran al Mas Carandell amb la seva comunitat educativa i la de l’Institut Gaudí. En aquesta ocasió, a les 11.00 hores del matí es farà la presentació del llibre «El Gaudí que no ens han explicat» de l’autor Joan Torres, en col·laboració amb la Central de Biblioteques de Tarragona, oberta a tot el públic en general.

Aquesta mateixa setmana també es reprèn l’hora del conte amb la narració de la llegenda «La Pastoreta i la Mare de Déu» amb motiu de la Festa Major. El dimecres 18 a les 17.30 hores els «Contes a cau d’orella» de la Biblioteca Xavier Amorós i el dijous 19 a les 17.30 hores dins el programa «La cotorra m’ha dit...» de la Biblioteca Pere Anguera.

"📱 La passió per Pokémon GO continua més viva que mai a Reus" "❗ ÚLTIMA HORA: Un ferit en un xoc al centre de Reus"