Els Bombers de Reus viuen una situació límit per la manca d'efectius i material

Demanen una reforma del parc que s'havia de fer el setembre del 2018, ja que, entre d'altres problemes, tenen plagues

El personal dels Bombers de la Generalitat a Reus denúncia una manca d'efectius que pot arribar a suposar un risc pels treballadors.  Aquests problemes podrien arribar a ser evitats si el parc de Bombers presentés les condicions òptimes. Actualment el parc espera que es portin a cap diverses mesures que havien d'estar desenvolupades des del setembre del 2018, i que no s'han dut a terme. El cos denuncia la situació crítica que estan vivint cada dia i que pot suposar un risc tant per ells com a la ciutadania segons han explicat a TarragonaDigital.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Situació límit al cos de bombers de Reus

El cos de Bombers de la Generalitat a Reus afirma que  la situació «és inaguantable», ja que els hi manca personal.  També els hi falta material i el que disposen està deteriorat. El sindicat dels Bombers CATAC, ja va presentar diverses denúncies sobre els parcs de Reus, Tarragona i Valls i la necessitat que tenen de ser millorats. Aquest fet provoca no només un risc pel personal, sinó també per les sortides que han de fer, ja que no les poden realitzar amb total seguretat. 

El Parc de Bombers de Reus amb plagues

«El parc te més de trenta anys i hi ha hagut plagues de tota mena, paneroles, formigues, xinxes i fins i tot rates. També té goteres i esquerdes grans», afirma el bomber Eloi Rosich. D'altra banda, els bombers han de passar moltes hores de guàrdia per si passa alguna cosa, i les condicions del parc de Reus no són les més optimes, per exemple tenen una nevera de capacitat per a tres persones i en són 9. Tanmateix no disposen de vestuaris femenins i s'han de canviar en una habitació massa petita,  amb taquilles oxidades.

Parc de Bombers de Reus
Parc de Bombers de Reus en una imatge d'arxiu | Miguel Cabrerizo

 

Denuncien la manca de material

Els bombers de Reus es queixen que els hi falta material, no tenen mosquetons, tenen només un pantaló quan haurien de tenir-ne tres, també demanen una renovació de la flota de vehicles, el delegat del COS-Bombers pel Canvi de Reus, Eloi Rosich explica que «Els vehicles s’haurien de canviar com a màxim al cap de 15 anys, i aquí al parc en tenim de 25 i 24 anys». «Hem tocat fons» afegeix, la manca d'efectius cada cop és més elevada i «no podem fer més hores extres»,  afegeixen. 

Els Bombers de Reus en una actuació al centre de la ciutat
Els Bombers de Reus en una actuació al centre de la ciutat | Laia Riba

 

Personal insuficient 

El delegat del COS-Bombers pel Canvi de Reus, Eloi Roshic confirma a TarragonaDigital que «la situació és crítica». «Pel que fa al personal  el parc hauria de tenir 60 efectius i ara mateix en te 48,  que a l’estiu serem 46 perquè hi ha dos companys que es jubilen». Tant al cos de bombers de Reus com al de Tarragona, estan treballant amb una plantilla de 7 persones el mínim preestablert, abans era de 9 persones però s'ha baixat per la manca de personal.

Parc de Bombers de Reus
Parc de Bombers de Reus | Miguel Cabrerizo
 

Els bombers de Reus deixen de fer hores extres

La situació al cos de Bombers de Reus comença a ser límit, però aquest fet no només passa a la capital del Baix Camp sinó que arreu del territori català existeix una manca d'efectius. Per aquest motiu, els bombers de Reus han decidit deixar de fer hores extres per reivindicar la manca de personal  i forçar a fer una oferta de places per entrar a bombers a la ciutat.