Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Memorimage 2018 reuneix 2.300 espectadors, gairebé un 20% més que l'any passat

El festival es consolida al calendari internacional del setè art, en una edició que s'ha focalitzat en el cinema documental
Bona acollida del Memorimage 2018 a Reus | Ajuntament de Reus

 

 

El passat dissabte 10 de novembre va finalitzar la XIII edició del Festival Internacional de Cinema de Reus Memorimage. Un certament que ha comptat amb una assistència rècord d'espectadors, 2.300, que suposa un augment del 17% respecte a l'edició anterior. A més a més, de comptar amb l'assistència de prop de 2.000 alumnes d'instituts de tota la comarca que van poder gaudir i reflexionar amb els films de la secció del MemoriJove.

 

El Memorimage doncs, es consolida al calendari internacional del setè art, en una edició que s'ha focalitzat en el cinema documental, on la joventut, les revolucions i la música han estat les protagonistes d'un festival en què s'han repartit fins a cinc premis.

 

Les pel·lícules premiades

En la XIII edició del Festival Internacional de Cinema de Reus, cinc pel·lícules han estat reconegudes amb els diferents guardons que atorga el certament.

 

D'aquesta manera, el Premi Ciutat de Reus, lliurat per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va ser pel documental “Ciudadano Fenando Gallego: Baila o Muere” dels directors Alex Salgado i Jorgue Rodríguez.

 

“Andrea Motis, la trompeta silenciosa”, de Ramon Tort, va ser el premi més aclamat pel públic, que en la inauguració del festival va comptar amb l'assistència rècord de 430 persones, motiu pel qual s'ha emportat un merescut Premi del Públic.

 

A més a més també han estat premiats el documental brasiler “No intenso Agora” de Joao Moreira Salles, amb el Premi Cinema·Rescat; “Hereus d’un cardenal proscrit”, de Llúcia Oliva, amb el Premi MemoriReus; i 'Out', del cineasta francès Denis Parrot que es va endur el Premi MemoriJove.

 

 

El Memorimage no s'atura

En l'acte de cloenda, el Director Artístic del Memorimage 2018, Daniel Jariod, va valorar molt positivament l'impacte creixent del festival tant en el sector com en el públic; afirmant que «el Memorimage manté la seva consolidació i augmenta en un 17% el nombre d’espectadors, al mateix temps que obre la porta a integrar films realitzats amb arxius digitals de manera estable en el futur».

 

Tot plegat una edició plena d'emocions i reflexions, que continua en marxa a través del Memorimageonline, una secció oberta als espectadors d'arreu de l'Estat, que fins al 7 de desembre seguirà projectant una selecció de pel·lícules del Festival a través de la plataforma Filmin.

Comentaris