Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MÉTEO

Dimecres amb sol radiant, temperatures a ratlla i menys vent

100 anys de queviures a Reus amb Colmado Baró

Reus compta amb un nou establiment centenari, es tracta del mític Colmado Baró, el qual va organitzar una festa el passat dissabte 6 d'octubre per celebrar l'efemèride
El Colmado Baró de Reus està ubicat al carrer Galanes. | Isma Llanes

 

Un establiment «de Reus, de tota la vida», on la majoria de reusencs i reusenques s'han quedat algun cop mirant l'aparador que mostra infinitats de productes. Des d'embotits, vermuts, fruits secs, fins a les llaunes de conserva passant per ratafies de qualitat, és el que es pot trobar a Colmado Baró, una botiga de queviures que enguany arriba als 100 anys d'activitat.

 

100 anys de Colmado Baró

Es va fundar l'any 1918, per l'avi Josep Baró i les generacions següents han anat agafant la gerència de l'establiment. Amb motiu del centenari de la seva fundació, Colmado Baró va organitzar una festa el passat dissabte 6 d'octubre. Els propietaris, proveïdors, clients i gent que passava per la zona van assistir a un vermut degustació on es van servir tota mena de productes que es poden trobar a la botiga i que va resultar ser un «èxit», afirma la propietària actual Anna Baró.

 

Acte de celebració del centenari de Colmado Baró. | Cedida

 

Vermut degustació pels assistents a l'acte

De les dotze del migdia fins a les tres de la tarda molta gent va voler treure el cap en aquest acte de commemoració a la botiga. A més l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va fer l'entrega d'una placa commemorativa a la trajectòria de la botiga i amb homenatge al paper comercial que ha desenvolupat a la ciutat durant tants anys.

 

Quatre generacions

Anna Baró, representa la quarta generació que porta Colmado Baró i afirma a TarragonaDigital.com que l'establiment de queviures representa «una botiga de barri que conserva l'essència d'abans». Després de 100 anys de trajectòria Colmado Baró ha donat servei a la ciutat de Reus, tant amb productes específics que es troben en pocs llocs de Reus, com aquells productes que són de primera necessitat.

 

A Colmado Baró s'hi poden trobar articles de menjar de tota mena. | Isma Llanes

 

Clientela de sempre i turistes estrangers

Anna Baró afirma que la clientela de la botiga és de tota classe. Generalment són persones que porten tota la vida comprant a l'establiment, però també aquells clients que venen un o dos cops per setmana a comprar un producte específic. Una clientela que cada cop està més en augment és «el turista estranger que arriba a l'estiu», declara Baró. Turistes que passejant pels carrers de Reus, s'aturen en veure l'aparador i acaben comprant alguna cosa. «El turista francès compra sobretot fruits secs, i els torrons», manifesta Anna Baró la qual afegeix que per aquest motiu allarguen la compra de torrons fins a l'estiu.

 

Els panellets i les mones de pasqua

Colmado Baró també té molta afluència de clientela quan arriba la festa de Tots Sants i per Pasqua. Això és degut al fet que hi ha reusencs i reusenques, que només es passen per la botiga perquè saben que aquesta disposa de tots els ingredients per fer els panellets de Tots Sants. Tanmateix passa per Setmana Santa, quan és l'època de fer les mones de pasqua que fins i tot disposen de les caixes per posar les mones. «Durant aquestes èpoques ens venen clients de fora de Reus només per comprar els ingredients específics», manifesta Anna Baró.

 

L'establiment centenari destaca per la qualitat dels productes que ofereix. | Isma Llanes

 

 

«Anem al dia a dia», afirma Anna Baró

Davant de les grans superfícies comercials la botiguera Anna Baró declara que «intentem desmarcar-nos d'ells». Afirma que cada cop més els grans supermercats «intenten semblar-se a nosaltres, perquè aposten per productes de proximitat i ecològics quan nosaltres portem tota la vida venent-ho».

 

De cara al futur la botiga reusenca Colmado Baró pretén «mantenir-se al mercat comercial», amb l'objectiu que les generacions següents agafin el relleu de la gerència de la botiga, però com manifesta Anna Baró «encara queda molt de temps per això».

Comentaris