Breus, el relleu del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, el gestionaria l'empresa que s'encarrega del Memorimage | Ajuntament i empresa declinen fer declaracions
Imatge del Teatre Bartrina durant una edició del FEC | TarragonaDigital

 

El Festival Europeu de Curtmetratges de Reus ja té relleu. Segons ha sabut TarragonaDigital a través de fonts del sector audiovisual, el nou projecte s'anomenaria Breus i el gestionaria Parallel 40, la mateixa empresa que gestiona el Memorimage. Ni l'Ajuntament de Reus ni l'empresa que el gestionaria segons aquestes fonts confirmen ni desmenteixen aquestes informacions i, de fet, s'ha convocat una roda de premsa per aquest dimecres per tal de fer públic l'anunci.

 

El Breus pot agafar el relleu del FEC

Quan es va posar punt final al FEC com a projecte, ara fa deu dies, des de l'Ajuntament de Reus es va deixar clar que no era el final dels curtmetratges al calendari cultural de la ciutat. Ara, el govern local donaria pas al Breus, el nou projecte que hauria de cobrir la demanda generada després de dues dècades de Festival Europeu de Curtmetratges; una aposta de la qual es desconeix, per ara, el seu format.

 

Les regnes d'aquest nou projecte cinematogràfic les agafaria, segons les fonts consultades per aquest mitjà, Parallel 40, una empresa de producció i gestió audiovisual que ja s'encarrega del Memorimage de Reus des de l'any 2009. Gestiona altres projectes similars, a més de fer tasques de productora audiovisual pròpiament dita. La companyia, igual que l'Ajuntament de Reus, declina fer declaracions al respecte, i es remet a la roda de premsa de presentació que es farà demà al matí.

 

Sílvia Ferran i Christian Inaraja, directors del FEC, amb Montserrat Caelles, regidora de Cultura, durant el comiat del FEC | Jordi Olària Gras

 

El FEC, un comiat «feliç»

El FEC abaixava la persiana perquè els seus impulsors consideraven assolits els objectius inicials, «acabem de manera feliç i súper contents», sentenciava el seu codirector artístic, Christian Inaraja. La regidora de Cultura de Reus, Montserrat Caelles, reblava que «si s'han complert els objectius, és perquè la ciutat té una demanda». Explicava que «estem treballant en el projecte necessari que hem de tenir i que, quan ho tinguem lligat, ben aviat, us presentarem», una presentació que es farà demà al matí.

 

El FEC va arrencar a Cambrils, va passar una època a cavall de Cambrils i  Reus i es va acabar establint a la capital del Baix Camp. Inaraja considerava, ara fa una setmana i mitja, que «tenim el goig i la sort d'haver pogut oferir cinema d'autor que, si no, no tindria cabuda a les comarques de Tarragona», una aposta que ara, podria tenir continuïtat sobre el paraigua del Breus.