Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades en paper d'avui dimarts, 19 de març

El Cafè de Reus manté el projecte i canvia de filosofia amb la marxa d'Urgellès

Les desavinences entre els socis han acabat amb la desvinculació de Joan Urgellès | La carta s'omple de cuina tradicional i de productes de proximitat
El Cafè de Reus, al carrer del Metge Fortuny | Jordi Olària

 

El Cafè de Reus torna a estar en marxa des d'aquest estiu i a plena activitat des de fa quinze dies encara no. La idea de Joan Urgellès era sacsejar la restauració del centre de Reus recuperant un local emblemàtic i oferint, en gran mesura, pinxos d'autor que dinamitzessin l'ambient de l'establiment. Finalment, però, el xef reusenc s'ha desentès del projecte per desavinences amb l'altra part implicada. Tal com explica a TarragonaDigital, no han acabat de congeniar ni en qüestions econòmiques ni pel que fa a la filosofia del negoci. Tant és així, que Urgellès ha decidit fer un pas enrere i no implicar-se en aquest nou projecte.

 

Al local s'hi manté l'equip humà que conserva l'empenta per tornar a dinamitzar l'emblemàtic local del centre de Reus. «Ara hem de fer un canvi de carta delicat, dels pinxos a un altre tipus d'oferta. No passa res, ens en sortirem, però ha sigut desagradable» explica la Míriam Maydeu, encarregada del local. «Ens especialitzarem en el que és cuina catalana i tindrem les tapetes bàsiques, un bon calamar a la romana, unes bones braves, les croquetes fetes diàriament per nosaltres, casolanes...

 

El Cafè de Reus vol tornar a ser un local emblemàtic | Laia Solanellas

 

Cuina tradicional i de proximitat

«De cafè tenim una cafetera, no fem ni horari de cafeteria» admet, rient, Míriam Maydeu. «La nostra idea és el menjar, el tipus de tapa que ja hem començat a treballar. Servirem en cassoleta de fang, que ja les tenim, i a partir d'aquí, el 'tapeo', un bon pa amb tomàquet, uns bons embotits, formatges d'aquí....». També en el cas dels vins prendran protagonisme les denominacions d'origen de l'entorn.

 

Aquesta filosofia, de treballar eminentment amb el producte de proximitat fa que la carta no sigui fixa. «L'altre dia, un pescador amb qui tinc amistat em va dir 'ostres, Míriam, acabo de pescar dues tonyines, una de 80 quilos i una de 100 quilos', i li vaig dir,  'doncs porta-les', i vam agafar la tonyina i les vam fer. Estem treballant això, tot el que sigui d'aquí i producte fresc».

 

El Cafè de Reus ha tornat a obrir les seves portes | Laia Solanellas

 

La convulsa història del Cafè de Reus

Amb el projecte en marxa, i després d'aquest sotrac, l'equip humà que hi ha al darrere vol que la seva empenta serveixi perquè el Cafè de Reus pugui passar pàgina d'una història, sobretot recent, en què ha estat protagonista pels deutes, la implicació de l'Ajuntament i que ha estat tancat una bona colla de mesos. Ara, amb una nova filosofia vol tornar a ser un dels locals de restauració de referència al centre de Reus.

Comentaris