El Carme de Reus vol homenatjar dos veïns històrics amb dos nous gegants

Han engegat una campanya de recollida de fons per arribar als 10.000 euros necessaris
La Banda Sant Pere Apòstol amb els gegants del barri del Carme | Jordi Olària Gras

El barri del Carme de Reus vol ampliar el seu repertori de gegants i, per fer-ho, té intenció de retre homenatge a dos veïns històrics convertint-los en gegants. Es tracta del Pepitu de l'Arena i l'Eudald, que «van ser persones molt conegudes al barri i a la ciutat», explica el president veïnal, Josep Machado. Perquè el projecte sigui una realitat, l'associació necessita recollir 10.000 euros.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

La campanya s'ha posat en marxa ara i s'allargarà fins a finals de gener. El Pepitu de l'Arena, Josep Casas, no compta amb descendència vivia, però «vam parlar amb la família de l'Eudal Masvidal i a la seva filla li va semblar bé, i hem tirat endavant la campanya», explica Machado. Per fer els dos gegants els calen 10.000 euros que volen recollir a través d'una campanya de donatius.

«La campanya l'hem engegat ara, ja estem posant les 100 guardioles a botigues del barri que hi seran fins a finals de gener». En paral·lel, però, «aquests mesos també demanarem llicència a l'Ajuntament per posar una taula cada dissabte». Volen tenir visibilitat per aconseguir la fita, i és per això que s'ubicaran «a la plaça del Prim, al Mercat Central, a la plaça del Mercadal, a la plaça del Castell, al carrer del Vent, als ravals... En llocs on no molestem i hi hagi pas de gent per recollir donatius».

Imatge de la presentació de la campanya per recollir fons | Cedida

Un homenatge a dos «activistes» del barri

El motiu per escollir aquests dos veïns del barri del Carme per fer els nous gegants és que «sempre miraven pel barri i per la gent del barri». «Eren activistes, a més de dinamitzadors, feien els berenars pels nens, tenien cura del barri, feien les festes...». És per això que, a la presentació de la campanya per recaptar fons no només hi havia el president actual, Josep Machado, sinó també alguns dels seus predecessors.

Josep Risueño, Mercedes Mir i Carme Alumà també han volgut participar de la presentació d'un projecte que no és nou. Anys enrere ja s'havia plantejat, però no havia acabat de tirar endavant per diversos motius. Ara la campanya s'allargarà fins a finals de gener perquè les figures es puguin batejar l'estiu vinent, «volem batejar-los el mes de juliol, durant les festes del Carme».

"👏 El Taller Baix Camp de Reus estrena una nova sala multisensorial" "🚌 Busos gratuïts cada 15 minuts per anar al Cementiri de Reus per Tots Sants"