El Cantaval de Reus carrega contra Santiago Abascal i Vox

Amb el vídeo promocional del partit de fons, el Cantaval de Reus ha fet pública una de les cançons d'enguany

 

Racista, masclista, franquista, homòfob, antiavortista..., són alguns dels qualificatius que la cançó del Cantaval de Reus dedica a Santiago Abascal i Vox en el vídeo promocional que han fet circular per convocar el públic a l'edició d'enguany. Des de les Peixateries Velles, a les set del vespre d'aquest divendres, aquest acte del Carnaval de Reus recorrerà el centre de la ciutat posant lletres satíriques, humorístiques o crítiques a melodies conegudes per tothom.

 

Càrrega sense treva contra Santiago Abascal

Amb la melodia del 'No dudaría' d'Antonio Flores, el grup impulsor del Cantaval de Reus ha definit, des del seu punt de vista, l'ideari de Vox i, en concret, del seu líder, Santiago Abascal. Irònicament, la cançó arranca afirmant que 'si pogués oblidar els negres al mar, si pogués obligar la dona a planxar, no dubtaria, no dubtaria en votar a Abascal'.

 

Imatge d'arxiu del Cantaval de Reus | TarragonaDigital

 

Els atacs a la formació d'ultradreta no acaben aquí, sinó que també situen, entre els desitjos d'Abascal afusellar el president Puigdemont, cantar el 'Cara al Sol' o prohibir l'avortament per llei. A la tornada, la irònica lletra, afegeix Ciutadans al sac de Vox, i assegura que vol veure la formació taronja governant l'Ajuntament i els diputats de Vox al Parlament de Catalunya.

 

El vídeo que s'ha utilitzat barreja el que Vox va utilitzar durant la campanya electoral a Andalusia, amb Abascal caminant per un bosc i muntant a cavall, amb imatges de la manifestació espanyolista de la plaça de Colón de Madrid i les baralles entre grupuscles d'ultradreta de Barcelona. Tot plegat per animar els reusencs a participar del Cantaval d'enguany, un dels actes més satírics i irònics del Carnaval de Reus.

 

Tret de sortida al Carnaval de Reus

El programa oficial del Carnaval de Reus estipula que la festa comença aquest dijous, amb l'arribada i el pregó del rei Carnestoltes. Aquest dimecres, però, els Set Pecats Capitals ja hi han donat el tret de sortida amb el seu ball, del qual TarragonaDigital n'ha recollit les millors imatges. Tot plegat mentre la ciutat es prepara per als dies forts d'aquesta festa.