Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detingut a Tarragona després de topar contra un arbre amb un vehicle robat

ÚLTIMA HORA

Mor el ferit crític de l'accident d'ahir a l'N-420 a Gandesa

Una parada del Mercat Central de Reus mostra les carabasses més grans de Catalunya

Pere Margalef exhibeix carabasses de més de 100 quilos a la parada del Mercat Central
Les carabasses immenses de la parada Cal Pere al Mercat de Reus | Laia Riba

 

Una de les verdures que protagonitzen més l'època de la tardor, i sobretot per Tots Sants, és la carabassa. Un pagès de Corbera d'Ebre cultiva les més grans de Catalunya i les segones més immenses de l'Estat espanyol, i a més també s'exposen a la parada d'en Pere Margalef al Mercat Central de Reus.

 

Les carabasses més grans de Catalunya, en una parada al Mercat de Reus

«He tingut carabasses de fins a 235 quilos», explica el propietari de la parada de fruites i hortalisses Cal Pere del Mercat Central de Reus, Pere Margalef. El paradista és un apassionat del món de les carabasses, i cada any per aquestes dates exposa a la seva parada carabasses de més de 100 quilos. Pere Margalef explica a TarragonaDigital, que «no les tinc per vendre, sinó perquè la gent les vingui a veure i per exhibir-les a la meva parada».

 

Les carabasses immenses de la parada Cal Pere al Mercat de Reus | Laia Riba

 

Carabasses que necessiten tres hores diàries

Aquestes carabasses vénen d'un pagès de Corbera d'Ebre, que dedica més de tres hores diàries, durant sis mesos, al cultiu d'aquestes carabasses immenses. Enguany, segons confirma Pere Margalef, el pagès ha guanyat el premi a la carabassa més gran de Catalunya i va quedar en segona posició al campionat d'Espanya, amb una carabassa que feia més de 600 quilos.

 

Una de les carabasses acabades de portar per la parada Cal Pere al Mercat de Reus | Laia Riba

 

«Les carabasses són el meu 'hobby'», manifesta Pere Margalef

Aquests exemplars no estan a la venda, Pere Margalef, manifesta que «les tenim perquè els clients les vegin, ja que amb el temps s'acaben fent malbé a la parada». Margalef explica que aquest és el seu 'hobby', normalment és el mateix pagès que ja pensa en ell i l'acaba trucant per oferir-li les carabasses gegants. El paradista comenta que durant el desplaçament de les carabasses, a vegades reben algun cop o també es poden fer malbé mentre s'exhibeixen a la parada, per aquest motiu «hi posem esmalt d'ungles a les zones on té el cop».

 

La carabassa més gran de la parada fa 150 quilos

Enguany la carabassa més gran exhibida a la parada del Mercat Central de Reus, pesa 150 quilos. També en té de 130 i de 98 quilos. A més, també hi ha una carabassa immensa de la seva parada que s'exposa a una de les botigues del Forn Sistaré de Reus. Tantmateix, disposa d'altres tipus de carabasses, com «les llargues, les estirades, la farratgera o les de cacauet, que es venen molt», manifesta el paradista.

 

Nina dibuixada en una carabassa per l'Anna de Cal Pere | Laia Riba
 

Autèntiques obres d'art a les carabasses

D'altra banda, a la parada de fruites i hortalisses Cal Pere disposen d'una artista que utilitza la carabassa com a base per les seves creacions artístiques. L'Anna, plasma les seves idees a la carabassa, com la nina que hi ha pintada a la carabassa. Per aquest any, té pensat utilitzar la carabassa més gran per dibuixar-hi uns alpinistes o bé, fer unes estalactites a una altra carabassa.

Comentaris