Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades en paper d'avui dimarts, 19 de març

En marxa l'adaptació de la carretera d'Alcolea al Pla de la Bicicleta

Les obres deixaran els carrils bici als dos laterals de la via
La carretera d'Alcolea torna a canviar d'aspecte per adaptar-se al Pla de la Bicicleta | Isma Llanes

 

Ja estan en marxa els treballs per reubicar el carril bici de la carretera d'Alcolea de Reus. Es tracta d'una operació que ha de deixar un carril bici per a cada direcció de la marxa al lateral extern de la via. D'aquesta manera deixaran de circular pel mateix cantó les dues direccions de la circulació de bicicletes, com passava fins ara. Tot plegat respon a l'aplicació del Pla de la Bicicleta que s'ha redactat des de l'Ajuntament amb la participació d'entitats dedicades a aquest àmbit.

 

El canvi de distribució del carril bici també canviarà lleugerament la circulació de vehicles amb motor | Isma Llanes

 

Les obres, segons les previsions de la Guàrdia Urbana, no han d'afectar notablement el trànsit de la zona, tot i que sí que canviaran d'ubicació la illeta que hi havia a la part central. Aquesta illeta és la que permetia que els dos carrils que hi ha a tocar de la plaça del nucli en direcció a Reus passin a ser dos carrils en sentit contrari a la següent rotonda, la que dóna accés tant al polígon AgroReus com a l'Institut Pere Mata.

 

Els canvis de la carretera d'Alcolea

No és la primera vegada que la circulació a la carretera d'Alcolea canvia en relació als carrils bici. Es tracta, de fet, d'una de les primeres zones de Reus on se'n va pintar un, i el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament reusenc, Marc Arza, explicava, en presentar el projecte, que la distribució que hi havia fins ara ja ha permès «pacificar el trànsit». Amb tot, l'objectiu final és posar en pràctica el Pla de la Bicicleta a tota la ciutat, i és que «l'avinguda de Falset ha estat un aprenentatge, que ens demostra que la convivència entre el cotxe i la bicicleta és perfectament possible».

 

Els treballs a la carretera d'Alcolea per reubicar el carril bici ja han començat | Isma Llanes

 

 

La millora integral de la mobilitat

El Pla de la Bicicleta ha de servir per millorar-ne i motivar-ne l'ús, però també per incidir en tota la mobilitat a la ciutat i, sobretot, al nucli antic. La idea és que anar en bicicleta sigui prou àgil i segur per evitar que s'utilitzi en excés el vehicle particular. Si el volum de cotxes es veiés reduït, també es milloraria, apunten des del govern, la mobilitat i el servei del transport públic, fet que també serviria, confien, per reduir l'ús del vehicle privat. Tot plegat, a més, en el marc d'una reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica.

 

Els dos carrils bici, fins ara junts, quedaran a banda i banda de la circulació dels cotxes | Isma Llanes

 

Comentaris