Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

El carril bici de l'avinguda de Falset de Reus s'adapta al Pla de la Bicicleta

El carril de doble sentit se segregarà a ambdós costats de la via
Imatge d'arxiu d'un carril bici de Reus | Miguel Cabrerizo

 

Aquesta setmana, el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana de Reus ha iniciat els treballs d'adaptació del carril bici de l'avinguda Falset als requeriments del Pla Específic de la Bicicleta, redactat a principis d'aquest any 2018. En aquest sentit, el carril bici que passa per aquesta via, que fins ara era únic i de doble sentit, es dividirà, de la mateixa manera que els destinats als cotxes, en dos carrils, un a cada costat de la calçada, per tal de facilitar tant la seguretat com la mobilitat.

 

L'objectiu, millorar el trànsit

En paraules de Marc Arza, regidor d'Urbanisme, l'objectiu és millorar, encara més, la fluïdesa del trànsit. «Amb la solució implantada fins ara ja havíem aconseguit l'objectiu de pacificar el trànsit. Ara, amb el nou disseny, millorarem encara més la mobilitat i la fluïdesa del trànsit, introduint els criteris del Pla de la Bicicleta que hem aprovat i que ens recomana la segregació de carrils. Per nosaltres, l'avinguda de Falset ha estat un aprenentatge, que ens demostra que la convivència entre el cotxe i la bicicleta és perfectament possible», explica el regidor.

 

Pel que fa al termini per a realitzar la tasca d'adaptació al nou traçat, tenen una durada prevista de tres mesos, en els quals retirarà la pintura actual i es pintaran i adequaran els nous carrils. La Guàrdia Urbana ha confirmat que els treballs es faran majoritàriament en horari nocturn, per tal que no hi hagi cap tipus d'afectació al trànsit.

 

El full de ruta per a una mobilitat sostenible

El Pla Específic per a la Bicicleta és un full de ruta de la mobilitat ciclista a la capital del Baix Camp que cerca integrar tots aquells aspectes que poden incidir d'alguna manera en l'ús de la bicicleta, amb el propòsit final d'incrementar-ne l'ús i convertir-la en una de les principals alternatives a l'ús del vehicle motoritzat.

 

D'aquesta manera, el projecte estableix cinc línies de treball a l'hora d'elaborar les accions a executar. «La disminució de la congestió del trànsit al centre històric i millora de la mobilitat dels altres mitjans de transport; augmentar la superfície i la qualitat de la xarxa viària dedicada als vianants i als ciclistes; promoure l'ús del transport públic, oferint un sistema de transport col·lectiu de qualitat i competitiu respecte als desplaçaments en transport privat; compatibilitzar l'oferta d'aparcaments amb la demanda de rotació i de residents i aconseguir una distribució urbana de mercaderies i productes àgil i ordenada; disminuir la contaminació acústica i atmosfèrica causada pel trànsit».

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris