La Casa Navàs es prepara per recuperar el capcer

El projecte anunciat comença la seva part final

La Casa Navàs de Reus es prepara per a la reconstrucció del seu capcer. La primera peça s'ha d'instal·lar a meitats del mes de maig, i ara mateix s'estan duent a terme les tasques prèvies necessàries. Les obres haurien de quedar llestes durant el mes de juny segons la direcció de l'equipament.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquest dilluns 27 d'abril al matí han començat les obres previstes a la teulada de la Casa Navàs que han d'acabar suposant la reconstrucció del capcer de l'edifici. Abans que aquestes peces es puguin col·locar s'està preparant la zona de la teulada. Les obres, de fet, van començar el passat mes de gener.

A finals de l'any passat es van recuperar les peces originals del capcer de la casa, una troballa que va permetre engegar el projecte de reconstrucció. Inicialment, la idea era poder-lo lluir pels volts de Setmana Santa, i finalment serà a l'estiu quan, si no hi ha cap imprevist, aquest element patrimonial local recuperarà una part perduda de la seva fesomia.

La teulada de la Casa Navàs ha d'acollir la recuperació del capcer abans de l'estiu | Casa Navàs

La recuperació del capcer de la Casa Navàs

Tot plegat va començar a finals del mes de gener passat, i des de llavors, segons s'explica a través d'un comunicat, «els picapedrers, professionals de l’empresa Pedra Maties de Solsona, han estat esculpint els plafons del coronament». Les previsions apunten que, d'aquí a quinze dies, aquestes reproduccions estiguin acabades.

Amb aquest marge de temps, és avui quan s'han engegat les obres que s'han de fer a la zona que ha d'acabar acollint el capcer de la casa, desaparegut a causa d'un dels bombardejos patits per la ciutat durant la Guerra Civil. Casa Navàs augura que, «si les condicions meteorològiques i l’estat d'alarma per la pandèmia Covid-19 no ho impedeixen, es preveu que a mitjan maig es comencin a col·locar les pedres del capcer».

Les obres prèvies a l'arribada del capcer han començat aquest dilluns | Casa Navàs

Obres a la teulada de Casa Navàs abans de recuperar el capcer

Per poder recuperar el capcer de l'edifici s'ha d'aixecar la teulada, segons s'explica des de Casa Navàs a través d'un comunicat, una feina que s'ha començat a fer avui. Això servirà per modificar la geometria de la coberta i, de cara a la setmana vinent, poder instal·lar una estructura d'acer sobre els pilars existents.

Aquesta estructura culminarà en un triangle que acabarà adossant-se a la part posterior del capcer. Segons detalla la direcció de la Casa Navàs, «sobre els plans de l’estructura tridimensional d’acer es realitzarà la nova coberta amb un encadellat ceràmic, aïllament tèrmic i acabat amb teula original reaprofitada».

"«Un pla de xoc alimentari», la mesura que prepara Reus per la crisi de la Covid-19" "Atenció: Jordi Cervera, exregidor de Reus, ingressat a l'hospital per coronavirus"