Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

El Cementiri de Reus acull una exposició dels alumnes d'arquitectura de la URV

La mostra que s'exposarà a les instal·lacions del cementiri municipal està basada en els projectes d'intervenció de l'espai funerari dissenyats pels estudiants
Imatge de l'exposició acollida pel Cementiri de Reus | Ajuntament de Reus

 

Aquest dimarts 9 d'octubre, El Cementiri General de Reus ha anunciat que acollirà una exposició de projectes d'intervenció dels espais funeraris municipals que han estat realitzats pels alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la URV. Aquesta exposició mostra els treballs dels estudiants d'arquitectura, que podrien ser tinguts en compte en un futur per remodelar i millorar els espais del Cementiri. Els treballs que s'exposen a l'espai funerari són unes pràctiques realitzades en una assignatura anomenada 'Patrimoni Arquitectònic: anàlisi i intervencions'.

 

L'exposició es podrà visitar fins al 18 d'octubre, en l'horari habitual d'apertura i visita del Cementiri General de Reus, i ha estat organitzada pels Serveis Funeraris i l'Ajuntament de Reus amb el programa d'Aprenentatge i Servei de la Universitat Rovira i Virgili. 

 

Els alumnes d'arquitectura de la URV exposen els seus projectes d'intervenció d'espais funeraris

 Aquesta exposició dels estudiants d'arquitectura del nostre territori serà acollida pel Cementiri General de Reus. S'ha realitzat una selecció de treballs, realitzats pels alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, que mostren propostes hipotètiques d'intervenció dels espais funeraris que es podrien tenir en compte en un futur. Aquestes intervencions arquitectòniques podrien basar-se en nous sistemes d'il·luminació, construccions d'illes funeràries, definició de nous accessos al Cementiri, reordenacions d'espais verds interiors, entre altres.

 

Aquests projectes exposats formen part d'una assignatura del grau d'arquitectura 'Patrimoni Artístic: anàlisi i intervencions' i s'emmarquen en la col·laboració que existeix entre l'Ajuntament de Reus i els Serveis Funeraris del municipi, amb el programa d'Aprenentatge i Servei de la Universitat Rovira i Virgili. Els plantejaments, tot i ser hipotètics, han pogut servir per obrir i desenvolupar noves eines d'estudi de l'assignatura.

 

L'exposició dels projectes analitza el patrimoni artístic i arquitectònic del Cementiri

Les propostes que es troben a la sala polivalent del Cementiri General de Reus, han estat el resultat del treball conjunt i de cooperació dels estudiants. Per a la realització, els universitaris han elaborat una anàlisi exhaustiva del Cementiri, per després buscar i comparar referents que contextualitzin l'equipament funerari en el panorama historicocultural europeu. L'anàlisi del patrimoni funerari ha permès presentar peces de gran valor artístic i arquitectònic que tenen un gran valor per a la ciutadania, ja que permeten fer una observació dels canvis que ha sofert la societat amb el pas dels anys.

 

L'exposició es podrà visitar fins al 18 d'octubre en l'horari habitual del Cementiri General de Reus: matins de 9.00 a 13.00 hores i tardes de 16.00 a 19.00 hores. Els dissabtes i diumenges la mostra es podrà contemplar de 9.00 a 17.00 hores.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris