El Cementiri de Reus opta a ser el millor de l'Estat espanyol

Una quarantena de cementiris espanyols es presenten al Concurs de Cementiris 2019 en diferents categories
Imatge d'arxiu del Cementiri de Reus | TarragonaDigital

 

La revista Adiós Cultural ha organitzat un certamen on es concursa per escollir el millor cementiri de l'Estat espanyol, i el de Reus opta a aquesta qualificació. Donades les característiques tan significatives del cementiri reusenc, aquest ha quedat finalista en tres categories del concurs. Fins al 30 de setembre el concurs estarà obert a votació popular per poder escollir el millor cementiri espanyol.

 

Fosses i nínxols del Cementiri General de Reus | Jordi Olària

 

 

 

 

46 cementiris opten a ser el millor de l'Estat

Fins a 46 cementiris s'han presentat a aquest concurs d'àmbit estatal que busca el millor cementiri espanyol de l'any. Aquest concurs arriba a la sisena edició sent un referent entre els esdeveniments relacionats amb la cultura funerària, i enguany ha escollit com finalista el de Reus en fins a tres categories. El cementiri reusenc competeix en les categories de Millor Cementiri, Millor Monument i Millor activitat de portes obertes.

 

La figura de Cronos guarda l'entrada del Cementiri General de Reus | Jordi Olària

 

En aquest concurs s'han presentat cementiris d'onze comunitats autònomes i per votar-los es pot conèixer la documentació literària i gràfica que cada candidat ha enviat per promoure el vot del cementiri en la categoria corresponent.

 

Les visites teatralitzades del Cementiri de Reus | Laia Solanellas

 

El cemenitri de Reus, una joia de la ciutat

El cementiri de Reus està inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. A més va ser el primer cementiri laic i municipal de l'Estat espanyol, on s'enterraven persones sense distinció de religió ni ideologia. Conté panteons modernistes, el mausoleu de General Prim amb un sarcòfag de ferro, or i plata i hi ha enterrades grans personalitats. 

 

A més és un espai visitable donades les seves característiques on a vegades es realitzen rutes guiades com per exemple la que es fa per Tots Sants, on s'organitza un cicle de visites nocturnes i teatralitzades al Cementiri General de Reus.

 

Millor activitat de portes obertes

En aquest cas, el cementiri de Reus està nominat a la categoria de «Millor activitat de portes obertes» per 'Les Visites Nocturnes' que teatralitza l'entitat La Gata Borda cada mes d'octubre. Aquestes visites serveixen per donar a conèixer el patrimoni del cementiri de Reus, però també per conèixer històries d'algunes de les persones que hi ha enterrades a l'equipament reusenc. Actualment, el projecte ja acumula deu edicions i cada any és un èxit exhaurint-se les entrades en un tres i no res.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris