El Centre de Lectura de Reus buscarà la implicació del Ministeri en l'ampliació

El ministre de Cultura José Guirao ha visitat les instal·lacions de l'ateneu de la mà del seu president, Lluís Miquel Pérez
El ministre ha signat el llibre d'honor del Centre de Lectura de Reus | Jordi Olària

 

El Centre de Lectura de Reus ha rebut, aquest diumenge, la visita institucional del ministre de Cultura en funcions, José Guirao. El president de l'entitat, Lluís Miquel Pérez, li ha mostrat les instal·lacions de l'ateneu, començant per la biblioteca, «la joia de la corona», tal com l'ha qualificat Pérez. La visita, tot i ser protocol·lària i en període preelectoral, podria tenir incidència en el futur del Centre.

«Li explicarem els projectes de futur, que esperem que pugui estudiar», ha afirmat Lluís Miquel Pérez abans de començar la visita. El president del Centre de Lectura ha recordat que «al seu dia, a través d'un acord amb el Ministeri, vam rehabilitar el teatre i esperem tirar endavant aquest projecte amb la col·laboració de totes les institucions, perquè és un projecte imprescindible».

Ha recordat, davant del ministre, que les instal·lacions actuals de l'entitat no permeten assumir més alumnes dels que hi ha matriculats i que, per tant, necessiten ampliar les instal·lacions per no «morir d'èxit», ha afegit Guirao. Ha admès que «hi havia la idea de venir des de fa un temps, perquè estan amb el projecte d'ampliació, i estic encantat de fer la visita i de poder parlar amb ells dels projectes de futur que tenen».

El ministre de Cultura, José Guirao, ha visitat el Centre de Lectura de Reus | Jordi Olària

 

Les competències de l'àmbit cultural estan transferides a la Generalitat de Catalunya, però tot i això, José Guirao apunta que «el ministeri de Cultura pot aportar moltes coses, des de suport institucional o tècnic fins a econòmic, sempre que hi hagi acord entre tots, perquè som absolutament respectuosos amb les competències de cadascú». 

Des del Centre de Lectura es compta amb la implicació de l'Ajuntament, que hi aporta 150.000 euros, i la Diputació de Tarragona, que n'inverteix 250.000, però tampoc descarten trucar a portes com la de la Generalitat o el Ministeri. Pérez recorda, amb tot, que la part dels recursos propis de l'entitat també està contemplada per poder fer realitat un projecte que ja va veure com es col·locava la primera pedra l'any 2011, també amb Lluís Miquel Pérez present, en aquell moment, com a alcalde de Reus.

"‼ Destrossa un cotxe contra un arbre i es dóna a la fuga per evitar la policia a Reus" "🔴 ÚLTIMA HORA | Un cotxe atropella un avi al centre de Reus"