Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Diverses activitats a Reus pel dia Internacional de Persones amb Discapacitat

L'escriptor Màrius Serra presidirà l'acte institucional del cicle d'activitats
Màrius Serra en una imatge d'arxiu | Festival EVA

 

Amb motiu del dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l'escriptor Màrius Serra presidirà l'acte institucional que es durà a terme el dissabte 1 de desembre. En aquesta línia l'escriptor realitzarà la conferència «Verbalitzar la diversitat ajuda a canviar la mirada». L'acte seguirà amb una exhibició de ball inclusiu per part de l'escola de ball Wapachà Diversity. La iniciativa es durà a terme al Centre Cultural El Castell de Reus a les set de la tarda.

 

Màrius Serra farà una conferència

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, ha impulsat aquesta iniciativa amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L'objectiu d'aquest cicle d'activitats és donar visibilitat a les persones amb discapacitat i conscienciar la ciutadania sobre la importància de construir una ciutat inclusiva. Aquest esdeveniment clou el programa d'activitats que es va iniciar el 24 de novembre, on diverses entitats socials que es dediquen a les persones amb discapacitat han anat posant en pràctica durant aquesta setmana.

 

L'objectiu principal és visibilitzar la discapacitat | Cedida

 

 

Cicle d'activitats pel Dia Internacional de Persones amb Discapacitat

El metge i director mèdic de Villablanca Serveis Assistencials, Francisco Aguilera, serà el conductor de l'acte commemoratiu al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquest cicle d'activitats es va organitzar per primer cop amb l'objectiu de conscienciar a la població d'aquestes malalties. Es van dur a terme diverses activitats com a la jornada de portes obertes a l'escola Alba dissabte 24 de novembre, o la primera caminada solidària del Taller Baix Camp.

 

Xerrades i exposicions sobre la discapacitat

Tanmateix dilluns 3 de desembre, a la biblioteca Xavier Amorós de Reus es farà una xerrada sobre l'exposició «Escoltant els colors» així com una visita guiada. En aquest àmbit ja s'ha dut terme diverses iniciatives com la xerrada «Entenem millor el Trastorn d'Espectre Autista (TEA)» al Centre Cívic Llevant, dilluns 26, o l'activitat pels alumnes de l'escola Mowgli sota el nom «No passis de Roda a Roda». El mateix dia es va presentar la teràpia amb robòtica a l'Institut Gaudí.

 

El dijous 29 de novembre la Fundació Pere Mata ha organitzat una gimcana pel centre i al teatre Bartrina es representarà l'obra «La Bella i la Bèstia». Un partit de bàsquet amb cadira de rodes es farà divendres 30 de novembre. El cicle seguirà dissabte 1 de desembre, amb la presentació del curtmetratge 'Autoestigma' al Centre de Lectura i l'actuació del Grup de Zumba Down Revolution a la plaça Prim.

Comentaris