Imatge de la presentació de la campanya de Nadal 2019 de Reus

El circ, el teatre i la música protagonitzaran la campanya «Reus és Nadal»

La campanya tindrà lloc del 29 de novembre al 6 de gener i comptarà amb tota mena d’activitats | Hi haurà cinc espectacles itinerants i un osset de llum de 4 metres d’alçada a la plaça de la Llibertat

Els carrers i les botigues de la ciutat ja es preparen per rebre la temporada comercial de Nadal d'aquest any 2019. El pròxim divendres 29 de novembre tindrà lloc l’inici oficial de la campanya, que s’allargarà fins al 6 de gener i que portarà el nom, un any més, de «Reus és Nadal». Com és habitual, la campanya arriba amb un programa farcit d’activitats on destaquen fins a  cinc espectacles itinerants de circ, teatre i música i un  osset de llum de quatre metres d’alçada situat a la plaça de la Llibertat.

L’objectiu de la campanya, ideada per l’Ajuntament de Reus mitjançant l’Agència Reus Promoció i impulsada amb la col·laboració de les entitats comercials de la ciutat, és «consolidar el posicionament de la ciutat com a centre comercial i cultural de referència, amb un impacte més enllà de les festes de Nadal». El pressupost de la campanya, a hores d’ara, és de 238.000 euros, tal com s’ha indicat des del consistori. Això representa gairebé el doble que el 2018 quan es van invertir 131.000 euros per 45 dies d'activitats.

Segons l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la d’enguany serà «una campanya de Nadal que promet molt i que donarà molts bons resultats» i ha afegit que aquesta es troba «consolidada» i que «reforça el posicionament de la ciutat»  Per la seva banda, la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha explicat que «el circ serà un element important en la promoció de la ciutat durant l’any 2020, també a la campanya de Nadal»

El primer acte de la campanya de Nadal tindrà lloc el dijous 28 de novembre al matí amb ‘La Gran Nadala’, una cantada conjunta amb nens i nenes de totes les escoles de Reus per donar benvinguda al Nadal, un esdeveniment que s’ha convertit ja en un clàssic del Nadal a la Ciutat. 

Imatge de la presentació de la campanya de Nadal 2019 de Reus
Imatge de la presentació de la campanya de Nadal 2019 de Reus | Adrià Morte

Cinc espectacles itinerants al centre de la ciutat

El divendres 29 de novembre, a partir de les 18.30 hores, a la plaça del Mercadal, es realitzarà «un gran espectacle on uns personatges esbojarrats ens mostraran un àpat nadalenc en el qual quatre personatges excèntrics comparteixen una estona amb les seves diferències i complicitats». Després, a les 19.00 hores es durà a terme la tradicional encesa de l’arbre de Nadal i de la il·luminació nadalenca de la ciutat. Un espectacle de la companyia Cíclicus, sota la direcció de Leandro Mendoza, responsable de l'organització de Trapezi.

El dissabte 7 de desembre a partir de les 19.00 hores hi haurà l’espectacle itinerant 'Kaos Corral': «curiosa família de gallines celebrant el Nadal mentre ens diverteixen amb coreografies i acrobàcies sobre xanques al ritme de la música».

Imatge promocional de l'espectacle 'Zeppelin'
Imatge promocional de l'espectacle 'Zeppelin' | labaldufateatre.com

El dimecres 14 de desembre, a partir de les 19.00 hores, espectacle itinerant 'Zeppelin'. «Monsieur Bocamoll, Marcello, l’inventor mecànic i Ursus, el valent pilot acròbata, ens porten amb el seu Zeppelin a la fabulosa era dels pioners aeris de principis del segle XX». Per una altra banda, el divendres 21 de desembre, a partir de les 19.00 hores, tindrà lloc l’espectacle itinerant 'Hathi' «un gran elefant s’obre camí per la ciutat a pas ferm i solemne». 

Finalment, dissabte 28 de desembre, a partir de les 19.00 hores, espectacle itinerant 'La Llebre i la Tortuga'. «A la llebre i la tortuga ens fixem en una història popular per fer-la viure als carrers de la ciutat, per posar davant dels ulls de la gent la realitat d’uns personatges mítics i convertir el públic i el seu espai quotidià en protagonistes»

Personatges dinamitzadors del Nadal

Una de les principals novetats de la campanya de Nadal 2019 són els dinamitzadors del Nadal. Des del dia de l’encesa dels llums, coincidint i acompanyant els espectacles itinerants uns personatges nadalencs acompanyants per un vehicle «màgic de Nadal» recorreran els carrers de la ciutat repartint el programa de Nadal i informant de totes les activitats.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, acompanyats dels dinamitzadors del Nadal
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, acompanyats dels dinamitzadors del Nadal | Adrià Morte

La plaça del Mercadal, punt neuràlgic de la campanya

La plaça del Mercadal acollirà el  tradicional Mercat de Nadal  on es venen productes nadalencs de tota mena. Es realitzarà del 4 al 23 de desembre i totes les parades seran de fusta a «l’estil dels mercats tradicionals de Nadal europeus». Pel que fa a la il·luminació, l’arbre de Nadal tindrà una alçada de 14 metres, 2025 watts de potència i 46.900 punts de llum led.

Finalment, el dia de cap d’any, a partir de les 23.30h i fins lles 01.30 hores se celebrarà l’entrada de l’any nou amb els Dj’s Florida y Hermoso que faran una batalla de Dj’s amb dos estils de música diferents.

La plaça de la Llibertat comptarà amb un osset de llum de 4 metres d’alçada

La plaça de la Llibertat de Reus comptarà com a novetat amb un osset de llum de 4 metres d’alçada. Segons el consistori, «és molt novedós ja que permet la interacció amb el públic». A més, com és habitual hi haurà la pista de gel i una zona lúdica i d’atraccions. Pel que fa a la plaça Evarist Fàbregas, hi haurà el mercat d’artesania del 6 de desembre al 6 de gener on es podran comprar objectes de regal i d'artesania.

Per una altra banda, el Tomb de Reus i Unió de Botiguers han assenyalat que presentaran les seves campanyes comercials en els propers dies. La programació de la campanya de Nadal recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per entitats de la ciutat: retaules vivents de Nadal, cantades de nadales, exposicions de pessebres, caga tió, l’home dels nassos i la representació de Els Pastorets, entre molts d’altres.

Imatge d'arxiu campanya nadal 2019
La campanya de Nadal de Reus s'allargarà durant 39 dies | Adrià Morte

Nadal al Gaudí Centre

Sota el títol 'El Nadal més modernista', l’Agència Reus Promoció organitza per tercer any el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, en horari de matí i tarda. Els infants, d’entre 4 i 10 anys, que realitzin aquesta activitat, amb una durada d’una hora i mitja, coneixeran el Gaudí Centre d’una manera diferent mentrestant els seus pares poden anar de compres.

El 8 de desembre s’organitzarà també una nova edició de l’activitat 'Observem, escoltem i toquem en família', una visita familiar al Gaudí Centre on es descobriran els personatges i trets més essencials de la vida de Gaudí a través d’un joc d’empatia i un taller artístic.

L'arribada de SMM els Reis Maig de l'Orient a la ciutat

L’arribada dels patges reials pels carrers de la ciutat i la seva corresponent rebuda tindrà lloc els dies 30 de desembre, a les 18.00 hores, i el 31 de desembre, d’11.00h a 13.00 hores. Pel que fa a la recollida de cartes, serà als jardins de la casa Rull els dies 2, 3 i 4 de gener de 17.00h a 20.00 hores i el 4 de gener d’11.00h a 13.00 hores i de 17.00h a 20.00 hores. Pel que fa a la cavalcada  de SSMM els Reis Mags de l’Orient, tindrà lloc a partir de les 19.00 hores i sortirà des del carrer ample celebrant la cercavila habitual pels carrers del centre de la ciutat.

La Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus
Imatge d'arxiu de la Cavalcada dels Reis Mags 2019 a Reus | Laia Solanellas

L’Enllumenat dels carrers

La ciutat estarà il·luminada del 29 de novembre al 6 de gener amb el següent horari: de 17.30h a 24.00 hores i els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard. A banda de l’enllumenat de les places Mercadal, Prim i Llibertat, dels arbres del Tomb de Ravals i dels barris, contractats per l’Ajuntament de Reus mitjançant una licitació, hi haurà una vintena de carrers il·luminats a iniciativa dels carrers comercials, amb l’increment del suport econòmic del 30 al 50% amb una subvenció municipal. 

La vianalització del Raval de Santa Anna

Cal recordar que durant aquestes setmanes hi haurà la  prova pilot de convertir el Raval de Santa Anna en zona per a vianants. L’Ajuntament tancarà el carrer al trànsit de vehicles amb el «doble objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible -amb la pacificació del trànsit al centre de la ciutat-, i promoure la dinamització comercial, prioritzant la mobilitat a peu».  La prova pilot tindrà lloc els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius, d’11.00h a 21.00 hores. 

També et podria interessar