Cs Reus s'espolsa culpes i acusa la CUP d'incomplir el Codi Ètic de Càrrecs Públics

Asseguren que «s'hauria de debatre sobre l'adequació al Codi Ètic de diverses actuacions realitzades per l'alcalde i regidors d'altres formacions»
El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez. | cedida

 

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Reus ha presentat una instància al Registre aquest dilluns, 20 d'agost, on sol·liciten que s'incloguin diversos assumptes a l'ordre del dia de la Comissió Informativa de Transparència que l'alcalde Carles Pellicer va convocar per a aquest pròxim mes de setembre. Aquesta Comissió es convoca per reprovar la presència de dos regidors de Ciutadans durant l'acte de retirada de la pancarta que reclamava la llibertat dels «presos polítics» que estava penjada del balcó de l'ajuntament. El grup municipal de Cs remarca que qui va despenjar la pancarta el passat divendres, 10 d'agost, van ser «afiliats i simpatitzats» de la formació taronja.

 

El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha declarat que el partit creu que «seria positiu que es convoqui com més aviat millor aquesta Comissió de Transparència» perquè «es podrà debatre, no només sobre la retirada de la pancarta, de la qual els regidors de Cs només vam ser espectadors», ha remarcat Sánchez, «sinó també de diversos assumptes que a parer nostre vulneren el Codi Ètic de Conducta dels Càrrecs Públics de l'Ajuntament de Reus i en els quals van intervenir directament regidors d'altres grups municipals». 

 

Cs demana debatre també sobre dues accions anteriors de la CUP

Juan Carlos Sánchez ha manifestat que la instància que Cs ha presentat demana que a la Comissió es tractin conductes com ara «la col·locació per part de regidors de la CUP de llaços grocs als seients dels regidors absents de Cs» durant el pregó de les darreres festes de Sant Pere, al qual els regidors taronges no van assistir. De la mateixa manera, demanen debatre sobre «la col·locació d'una estelada gegant a la façana del consistori per part d'edils de la CUP el novembre del 2016» i també sobre «si la inacció i permissivitat de l'alcalde davant d'aquests fets vulnera el Codi Ètic». 

 

El portaveu de Ciutadans assegura que els assumptes que s'han sol·licitat debatre, no s'han tractat mai a la Comissió de Transparència «perquè no li ha interessat fer-ho a l'alcalde ni al seu govern». Sánchez ha afegit que si aquests temes no es tracten durant la Comissió, «estarem davant d'un nou acte partidista de l'alcalde de Reus». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris