NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

C's es planteja denunciar Pellicer pel conflicte de la pancarta de l'Ajuntament

Carlos Carrizosa, portaveu del partit al Parlament de Catalunya, ho ha explicat avui en roda de premsa
El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa. | CatalunyaDiari.cat

 

La retirada de la pancarta «Llibertat presos polítics» de l'Ajuntament de Reus per part de Ciutadans encara porta cua.

 

El portaveu taronja al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha explicat avui dilluns, 13 d'agost, que el partit es planteja denunciar per prevaricació l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT), per haver acudit als Mossos d'Esquadra quan diversos simpatitzants i militants de C's —sota la mirada de dos regidors reusencs de la formació, Juan Carlos Sánchez i Guillem Figueras— intentaven treure la pancarta de l'Ajuntament, el passat 10 d'agost.

 

Ciutadans defensa el seu #SonDeTodos

Carrizosa, per la seva part, ha explicat en roda de premsa que seguiran recolzant qualsevol tipus d'acció ciutadana que serveixi per «assegurar l'acompliment de les ordenances» i la «neutralitat» als edificis institucionals en una postura que, evidentment, segueix la línia de la campanya #SonDeTodos, una iniciativa de partit que reivindica la «retirada de la simbologia partidista als espais públics». En aquest sentit, Carrizosa ha lamentat que diversos governs municipals siguin «còmplices» d'allò que ell i la seva formació consideren fets denunciables.

 

Alhora, el número dos de Ciutadans a Catalunya ha expressat, a tall d'exemple, que quan una persona penja una bandera al balcó de casa seva o es posa un llaç a la solapa de la jaqueta «fa ús del seu dret a la llibertat d'expressió» però, en canvi, «quan ho fa un Ajuntament, apropiant-se d'una ideologia en contra de part de la seva població, està vulnerant greument els drets fonamentals dels ciutadans».

 

Dues denúncies contra Ciutadans

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, es va mostrar contundent arran dels fets del passat divendres, 10 d'agost. El batlle, en una compareixença davant la premsa poques hores després del conflicte, va anunciar la voluntat del govern reusenc de presentar dues denúncies contra Ciutadans.

 

Pellicer, que va aparèixer flanquejat pels tinents d'alcalde Montserrat Vilella (PDeCAT), Noemí Llauradó (ERC) i Jordi Cervera (AraReus), va explicar que una de les denúncies que es vol interposar serà per l'«atac» a la façana de l'Ajuntament i la posterior arrencada de la pancarta «Llibertat Presos Polítics».

 

D'altra banda, la segona acusació que pretén tirar endavant el consistori reusenc ve motivada per les presumptes amenaces directes a l'alcalde, que haurien tingut lloc durant la petita baralla —posterior a la retirada de la pancarta— que va haver-hi a la plaça del Mercadal.

 

«Escamot de provocació»

Carles Pellicer, a més, va parlar obertament de «Ciutadans i el seu escamot de provocació», per fer referència als autors dels fets, i va assegurar que la formació taronja «instiga el trencament de la convivència». L'alcalde reusenc, a més, va fer una crida als Mossos d'Esquadra per tal que vetllin per situacions com aquesta i pels possibles conflictes que, va afirmar, «per desgràcia poden venir i vindran».

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris