Ciutadans retira la pancarta per la llibertat dels presos de l'Ajuntament de Reus

Un grup de militants i simpatitzants de la formació ha tret la pancarta i s'ha produït una tensa discussió al mig del Mercadal entre defensors i detractors de l'acció
El balcó de l'Ajuntament de Reus llueix un llaç groc | ERC

 

 

Un grup de militants i simpatitzants de Ciutadans ha retirat la pancarta de llibertat pels presos que penjava del balcó de l'Ajuntament. Els fets s'han produït aquest divendres al matí, a dos quarts de deu i ha provocat una discussió entre persones alienes al partit que eren a la plaça del Mercadal. Els activistes unionistes han arribat a l'ajuntament amb una escala i han procedit a retirar la pancarta del balcó de l'ajuntament mentre els regidors de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez i Guillem Figueras eren també a la plaça mirant com es produia l'acció.
 
Ciutadans ha assegurat a TarragonaDigital que aquesta acció està emmarcada dins d'una campanya que van començar fa setmanes per la retirada de símbols partidistes d'espais públics i que si tornen a posar la pancarta, tractaran de tornar-la a treure o valoraran què fer quan passi això. També asseguren a aquest mitjà que la discussió que s'ha produït just després de la retirada de la pancarta i que ha anat pujant de to fins acabar amb alguna empenta i insult,  ha estat entre gent aliena al seu partit i vianants que eren a la plaça i que han començat a protestar per l'acció dels unionistes. 
 
Ciutadans ha retirat la pancarta per la llibertat dels presos de l'Ajuntament de Reus | Oriol Lleonart

 

L'equip de govern de Reus està «estudiant mesures» davant la retirada de la pancarta

L'equip de govern, en adonar-se de la situació, ha trucat a la Guàrdia Urbana de Reus, que s'ha presentat en el lloc dels fets per tractar de posar pau a una situació tensa. També han anat fins a la plaça mercadal, l'alcalde Carles Pellicer o el regidor Daniel Rubio que han intentat posar pau emmig de la tensió. Des del govern municipal no es volen fer declaracions al respecte tot i que asseguren a TarragonaDigital que s'estan «estudiant mesures» que es podrien prendre davant aquesta situació.
 

Una pancarta que ja ha portat polèmica abans a Reus

No és el primer cop que la pancarta de 'Llibertat Presos Polítics' que hi ha a la façana de l'ajuntament de Reus desperta la polèmica política. Ciutadans ha demanat en reiterades ocasions la retirada de la pancarta de la façana de l'ajuntament, tant en el ple municipal com fins i tot amb un recurs a la Junta Electoral en plena precampanya per les eleccions del 21 de desembre de l'any passat. També el passat mes de març el grup unionista va presentar una instància a l'Ajuntament de Reus demanant la retirada de la pancarta de l'ajuntament apel·lant a l'Ordenança de Civisme del municipi.
 
Un altre episodi de tensió per aquesta qüestió es va viure durant la Festa Major de Sant Pere quan el partit encapçalat per Juan Carlos Sánchez a la capital del Baix Camp va anunciar que no participaria dels actes institucionals de la festa major perquè estaven polititzats i perquè la pancarta seguia penjada al balcó de l'Ajuntament.
 
Pancarta a l'ajuntament de Reus en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

Les reaccions a la retirada de la pancarta de l'Ajuntament a Reus no s'han fet esperar

Les primeres reaccions a l’incident ja estan arribant, la primera tinent d’alcalde  Noemí Llauradó, ha publicat un tweet condemnant els fets i assegurament  que «arrencant la pancarta de Llibertat Presos Polítics no ens faran callar i la tornarem a posar tantes vegades com calgui. Atempten contra la llibertat d’expressió i no la toleren. Prou!»
 

 

Tres persones amb la pancarta per la llibertat dels presos a la porta de l'Ajuntament de Reus | Guillem Ramos
 
Per la seva banda, la regidora de Ciutadans a l'ajuntament de Reus Pepa Labrador també ha reivindicat l'acció utilitzant consignes pròpies de l'Esquerra Independentista des del seu compte de Twitter

 

❗Notícia en ampliació. La redacció de Tarragona Digital està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@tarragonadigital.com, per Facebook a TarragonaDigital/, per Twitter a @TGNdigital o per WhatsApp o Telegram al : +34 639 048 422.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris