Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detinguts tres joves implicats en l'apunyalament d'un menor al parc Sant Jordi de Reus

ÚLTIMA HORA

Sis ferits lleus en un accident múltiple a Torredembarra

Comença la 13a edició del Memorimage

La projecció del documental 'Andrea Motis, The Quiet Trumpet', donarà el tret de sortida al festival
La projecció del documental 'Andrea Motis, The Quiet Trumpet', donarà el tret de sortida al festival | memorimage

 

Aquest dimecres a les nou del vespre el Teatre Bartrina de Reus acull la inauguració del Festival Internacional de Cinema de Reus Memorimage 2018, que enguany arriba a la seva 13 edició amb propostes de cinema documental que tindran la música, la joventut i la revolució com a eixos principals d'unes projeccions de gran qualitat.

 

El film inaugural serà el documental de Ramon Tort, 'Andrea Motis, the quiet trumpet'; un recorregut íntim i carregat d'emocions en què el públic acompanyarà la reconeguda trompetista, saxofonista i cantant de Jazz, en la decisió de fer un salt cap al desconegut en la seva carrera professional. La paradoxa d'una trompetista silenciosa que mostra la seva manera de transitar per un món on sovint la fama és un valor més preuat que l'èxit professional.

 

Per completar l'acte d'aquest vespre i després de la projecció del documental, la mateixa Andrea Motis oferirà un concert, acompanyada del veterà Joan Chamorro, perquè el públic assistent pugui sentir en viu directe l'enorme talent d'aquesta artista que amb només 23 anys, ja fa temps que ha deixat de ser una jove promesa per esdevenir tot un referent del món del jazz.

 

Tota la programació del Memorimage 2018

 

Art, emocions i revolució

La 13a edició del Memorimage se celebrarà al Teatre Bartrina de Reus, al CIMIR i al recentment estrenat Centre Cultural Castell del Cambrer. Uns espais que acolliran les 14 projeccions que el festival oferirà fins aquest dissabte, 10 de novembre, pensades per arribar a tota mena de públic, també el familiar i el jove, amb les projeccions de les seccions MemoriXic i Memori Jove.

 

L'eix principal del Memorimage però, se centrarà en les pel·lícules documental de la Secció oficial i el MemoriReus, en què el públic se sentirà partícip de les reflexions i emocions dels diferents protagonistes, que viuen moments transcendents de la seva vida.

 

Viatges a través de les revolucions culturals i socials de la Xina, França, Txecoslovàquia o Brasil; Les obres de Miró en el seu conflicte constant amb el temps en què li va tocar viure; o la lluita contra els esquemes establerts d'una societat masclista a què han de fer front diferents joves gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals d'arreu del món en el moment d'explicar a les seves famílies la seva orientació sexual. Tots ells seran alguns dels protagonistes d'un Memorimage reflexiu, íntim i al mateix temps vibrant per a tots aquells que vulguin gaudir-lo.

 

Imatge d'una de les sessions del Memorimage al Teatre Bartrina | Cedida.
Comentaris