GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Es comencen a repartir, a Reus, les beques menjador en format targeta moneder

Es vol garantir l'alimentació dels infants mentre no hi hagi classes presencials

Les 1772 famílies que reben beca menjador a Reus ja han començat a rebre les targetes moneder que les inclouen. Són 2.651 els alumnes que tenen el menjador escolar becat; d'aquesta manera es vol garantir que segueixin tenint l'alimentació assegurada tot i no anar a l'escola. Es tracta d'una mesura que s'allargarà mentre ho faci l'actual situació de confinament i suspensió del curs escolar presencial.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Les targetes les han habilitat els departaments d'Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies a través de CaixaBank i les distribueixen els Ajuntaments. En el cas del de Reus, ho farà la regidoria de Benestar Social per mitjà d'un servei de missatgeria que les lliurarà en mà i acompanyades d'una circular per explicar a les famílies com fer-les anar.

 

Garantir l'alimentació dels alumnes amb beca menjador

Montserrat Vilella, regidora del ram, explica que «hem previst que les targetes arribin a casa de cadascuna de les famílies beneficiàries els pròxims dies; d'aquesta manera promovem el confinament, ja que evitem sortides per a fer gestions». Tal com ja s'havia explicat, les targetes compten amb una càrrega inicial de 40 euros, corresponents als quatre euros diaris de beca menjador dels primers quinze dies de confinament.

 

Aquesta quantitat s'anirà recarregant a mesura que s'allargui aquest confinament i tenen una caducitat d'un any. El que s'ha previst és que només es puguin utilitzar en establiments d'alimentació, i si es vol fer servir en un altra mena d'establiment, el datàfon indicarà que hi ha un error; de la mateixa manera, no es pot treure l'import de la targeta moneder en efectiu a través d'un caixer, precisament per garantir que els diners es fan servir per adquirir productes alimentaris.

 

Estan a punt per fer servir directament, sense haver de fer cap tràmit o pas per activar-les. Tampoc cal cap codi PIN per fer-les servir, i en cas que el datàfon a través del qual es vol fer el pagament el demanés, només caldria prémer el botó verd per validar la compra. Segons remarca l'Ajuntament de Reus, encara que s'esgotés el saldo de la targeta, s'ha de conservar, perquè serà on s'aniran carregant els imports corresponents a les pròximes setmanes de confinament mentre s'allargui.