Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El sobiranisme de Reus prepara la commemoració de l'1-O

CDR, ANC i Òmnium preparen actes per tot el cap de setmana
Imatge d'arxiu d'una mobilització a favor de l'1-O | Laia Solanellas

 

Aquest vespre els CDR de Reus s'han trobat, de nou, davant d'alguns col·legis electorals del referèndum de l'1 d'Octubre. La intenció era pensar de quina manera es vol commemorar el primer aniversari d'aquella jornada. Sobre la taula hi ha la proposta de la Plataforma de l'1 d'Octubre, formada per entitats com els mateixos CDR, però també l'ANC o Òmnium Cultural. La seva idea és celebrar un gran acte central el mateix dilluns, 1 d'octubre, a les vuit del vespre a la plaça del Mercadal.

 

Anteriorment, i durant tot el cap de setmana, s'organitzaran xerrades i debats sobre la situació política o l'ús de l'espai públic entre altres. Per al mateix dilluns, la idea que hi ha sobre la taula és la de celebrar un acte central al Mercadal amb la lectura d'un manifest i la participació de diferents persones, una participació que encara està per definir. Posteriorment es recorreria el tomb de ravals en manifestació.

 

Imatge d'arxiu de l'1 d'Octubre a Reus | Sara Estalella

 

El paper de cada CDR en l'aniversari de l'1 d'Octubre

Abans, però, cada Comitè de Defensa de la República —ara fa un any, Comitè de Defensa del Referèndum— ha volgut consultar les persones disposades a participar d'aquesta commemoració. La porta és oberta per organitzar actes concrets per al dia 1 d'octubre mateix —jornada que és laborable i, per tant, condiciona els horaris als quals es pot comptar amb un gruix de participants— o durant el cap de setmana previ. Les característiques i l'entorn de cada col·legi farà, també, que aquestes commemoracions prenguin diferents caràcters.

 

Imatge d'arxiu d'un col·legi electoral de l'1-O a Reus | Sara Estalella

 

La proposta de la Plataforma unitària és la de convocar concentracions a les portes de cada equipament que es va utilitzar de col·legi electoral per tal de desplaçar una columna de persones des de cadascun d'ells fins al Mercadal. D'aquesta manera, apunten algunes fonts, s'uniria el simbolisme de què es va viure a cada punt de votació amb l'acte central a la plaça del Mercadal.

 

En alguns dels col·legis s'ha optat per sumar-se a la idea general de la Plataforma, mentre que en altres hi ha hagut pluja d'idees sobre accions a emprendre, totes elles de caire commemoratiu. Des de murals a plaques o a manifestos llegits davant l'escola de torn. Amb la Festa Major de Misericòrdia entremig i amb menys d'una setmana de marge resta per veure, finalment, què es prepara de cara a commemorar el referèndum celebrat ara fa un any.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris