GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Més d'un miler de persones es concentren a Reus per condemnar l’assassinat de la jove Kelly

L'acte l'ha convocat el col·lectiu feminista L'Hora Violeta
Milers de persones s'han concentrat per condemnar l'assassinat masclista a Reus. | Laia Solanellas

 

 

La plaça Mercadal s’ha tornat a omplir per segona vegada aquest dijous, 31 de gener, per condemnar l’assassinat de la Kelly, la jove de 17 anys morta a mans de la seva parella, que després del crim es va intentar suïcidar llençant-se al buit des d’un cinquè pis. El jove, de 19 anys, també va acabar morint hores després a l’hospital. Aquest migdia, a les dotze, ja s'ha celebrat una concentració a la mateixa plaça, on s'han fet uns minuts de silenci. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Més d'un miler de persones s’han concentrat des de les vuit del vespre a la plaça del Mercadal, atenent la convocatòria que ha fet el col·lectiu feminista reusenc L’Hora Violeta sota el lema «Ni una menys! El masclisme mata». Durant la concentració, la directora de l’Institut Vila-seca de Reus, del qual la Kelly n’era alumna, emocionada, ha dit públicament unes paraules en record de l’alumna. La directora ha demanat que un cas com aquest «no es torni a repetir mai més», i ha destacat que la Kelly era una molt bona noia.

 

La concentració ha donat pas a una manifestació fins a la plaça de la Llibertat. | Laia Solanellas

 

 

 

A la concentració també hi ha assistit companys d’institut de la Kelly, que han anunciat que duran a terme una col·lecta per recaptar diners per tal de poder pagar la incineració de la jove assassinada. Els diners es recolliran al bar Brunge, ubicat a la plaça de la Sardana, i esperen recollir els 2.000 euros que costa el tràmit funerari.

 

Una amiga de la mare de la Kelly també ha assistit a la concentració i ha declarat que la mare està rebent ajuda de psicòlegs per poder fer front a l’assassinat de la seva filla de 17 anys. A més, ha dit que té la intenció de tornar al seu país d’origen, l’Equador, on hi viu la seva altra filla.

 

Es recol·lecten diners per poder pagar l'incineració de Kelly, la noia assassinada. | Laia Solanellas

 

La concentració s'ha convertit en manifestació fins a la plaça de la Llibertat

Després dels parlaments, la concentració s'ha convertit, sense que estigués previst, en manifestació que ha enfilat pel carrer de Monterols, la plaça del Prim i el carrer de Llovera fins a la plaça de la Llibertat. Les persones concentrades hi han repetit càntics com «No és un cas aïllat, s'anomena patriarcat», «Si ens toquen a una, ens toquena  tots» i «Sense dones no hi ha revolució». 

 

La marxa ha finalitzat a la plaça de la Llibertat on s'han cantat consignes contra el patriarcat. | Laia Solanellas