NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

EN DIRECTE

⛈ A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

EN DIRECTE

⛈ A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

El Mercadal emmudeix per l'assassinat masclista de la jove Kelly a Reus

La comunitat de l'institut de la víctima, consternada, es concentra al Mercadal acompanyada de l'Ajuntament i la ciutadania

 

El Mercadal ha emmudit, aquest dijous, a les dotze del migdia, per rebutjar la violència masclista i, en concret, l'assassinat de Kelly aquest dimecres al migdia a Reus. La noia, de només 17 anys, estudiava quart d'ESO a l'Institut Salvador Vilaseca, fet que ha provocat que la comunitat educativa del centre omplís la plaça del Mercadal des de minuts abans de la convocatòria prevista. Amb pancartes amb multitud de lemes, i visiblement afectades, les persones concentrades han volgut tenir un record per la seva companya i mostrar el seu rebuig a qualsevol forma de violència masclista.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les companyes de classe i l'Ajuntament de Reus han mostrat el condol i rebuig per l'assassinat | Jordi Olària Gras

 

«Com a societat no podem acceptar cap forma de violència o de domini, sigui de la forma que sigui, la Kelly tenia el dret de viure», ha clamat Montse Plans, directora de l'institut, durant el manifest que ha llegit en acabar el minut de silenci. «Avui ens omple el dolor per l'assassinat de la Kelly, però som un grup, som una comunitat, som una ciutat que creu en els drets de les persones, a viure en pau i en llibertat, i per això transformarem aquest dolor en força per continuar treballant pels drets de les dones».

 

Companyes de classe de la víctima s'han concentrat al Mercadal per rebutjar el seu assassinat | Jordi Olària Gras

 

Reus està de dol

L'Ajuntament, per acord de tots els grups municipals, ha decretat un dia de dol oficial. La comunitat educativa i, sobretot, l'entorn més pròxim de la noia, no se'n sap avenir, dels fets d'aquest dimecres. Persones pròximes a la família d'ella expliquen que no havia mostrat cap símptoma que hi hagués maltractaments, ni tan sols discussions, en la relació de parella. Però la tragèdia va arribar de sobte i de la forma més escabrosa possible, amb la noia decapitada a casa seva. El mateix apuntaven, ahir, els veïns, que negaven haver sentit mai crits al domicili on, presumptament, viuria la parella tal com avançar TarragonaDigital —a la bústia hi havia el nom de tots dos—, una circumstància que una part del seu entorn posa en dubte.

 

La bústia del domicili, amb els noms de la víctima i de la seva parella | Guillem RS

 

La noia, equatoriana de naixement, va anar a viure a Itàlia de molt petita des d'on, després d'estar-hi uns anys, s'hauria traslladat cap a Reus amb la seva mare. Les mateixes persones pròximes a la família expliquen que la coneixien des de petita, i que la tenien molt vista a ella, però no tant a la seva parella, de 20 anys i nascut a República Dominicana, qui hauria saltat pel balcó després de matar-la aquest dimecres segons apunta la investigació dels Mossos d'Esquadra.

 

La comunitat de l'Institut Salvador Vilaseca s'ha concentrat per condemnar l'assassinat | Jordi Olària Gras

 

El cas de la menor, de 17 anys, brutalment assassinada i decapitada en un escenari escabrós, ha mobilitzat a la ciutadania de la ciutat al Mercadal aquest dijous. L’Ajuntament de la ciutat ha convocat una concentració silenciosa a la plaça del Mercadal, mentre que, en la mateixa ubicació, a la tarda, el col·lectiu feminista l’Hora Violeta, també realitzarà una altra concentració en resposta al feminicidi a Reus a la qual hi estan donant suport altres col·lectius feministes.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris