Los Hermanos Cubero en una imatge d'arxiu discover

La programació del Festival Accents continua amb Los Hermanos Cubero a la Sala Santa Llúcia de Reus

El duet és considerat un referent dins els grups de folk de l'estat | Presentaran avui, 7 de desembre, algunes cançons del seu nou disc que encara s'ha d'editar

El Festival Accents continua la seva programació habitual amb un dels seus plats forts, el concert de Los Hermanos Cubero que té lloc aquest dilluns, 7 de desembre, a la Sala Santa Llúcia de Reus a partir de les vuit del vespre.

El concert s'havia de celebrar el passat 28 de novembre, però les actuals restriccions de mobilitat han obligat a posposar-lo fins aquest dilluns, dia en què no és vigent el confinament municipal i, per tant, els assistents poden entrar i sortir de Reus sense cap problema.

Les entrades es poden adquirir a través d'Internet a un preu de 12 euros i segons avança l'organització, serviran de salconduit per tornar a casa una hora més tard del tancament pel toc de queda nocturn.

Un grup de folk referent a tot l'estat

Los Hermanos Cubero són de Guadalajara, tot i que fa anys que resideixen a Barcelona; i avui arriben a la ciutat de Reus per oferir les cançons del seu darrer disc 'Proyecto Toribio', després d'una preestrena a la Fira Mediterrània de Manresa, tot i que encara s'ha d'editar.

El nou disc és un cançoner que proposa una nova passejada pel seu univers de melodies i lletres que «poden anar de la devastació a l'alegria en un tancar i obrir d'ulls».  Al concert d'avui a la Sala Santa Llúcia, al carrer Raval Robuster, 34; el duet intercalarà les cançons de sempre amb les d'aquest nou treball.

Los Hermanos Cubero són un grup de dilatada trajectòria, que des del 2010 se situen com uns dels millors grups de folk de l'estat. El Premi Europeu de Nova Creació de Folklore Agapito Marazuela els va catapultar als escenaris i des de llavors han anat fent carrera, aconseguint formar part d'El Segell del Primavera, la discogràfica del conegut festival Primavera Sound.

Ara, arriben al Festival Accents per interpretar les cançons que els han fet grans i les que els han de fer créixer encara més.


Comentaris