Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reus acollirà un concert solidari per Palestina amb un grup palestí

Actuaran l'Escola Conservatori de Música de Reus i la banda Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món
Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món | Cedida

 

L'escola Conservatori de Música de Reus i la banda Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món, organitzen un concert solidari amb motiu de la campanya «Palestina Batega». El Bravium Teatre de Reus serà l'encarregat d'acollir aquest concert que es durà a terme el pròxim divendres 30 de novembre, a les 19 hores. L'objectiu d'aquest concert solidari és apropar la cultura i la situació de Palestina a Catalunya.

 

Un concert solidari per Palestina

La iniciativa «Palestina Batega», s'emmarca dins de l'Associació Catalana per la Pau que té l'objectiu d'acostar el poble palestí a la ciutadania catalana. Realitza aquesta tasca mitjançant diverses ofertes culturals, com la música, el cinema, el circ o la poesia i ara arriba a la ciutat de Reus amb un concert al Bravium Teatre. En aquesta ocasió Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món, ha volgut col·laborar amb la jove orquestra de l'Escola Conservatori de Música de Reus barrejant la música tradicional palestina amb diferents sons catalans.

 

El Bravium Teatre acollirà la tercera edició del Reus Teatre Musical. | Cedida.

 

L'acte es vincula amb la iniciativa «Batega Palestina»

A banda del concert, durant l'acte es llegirà un text de la mà de la reusenca Mariona Casanovas i l'activista de Palestina Aaed Naja, que posarà sobre la taula la situació que pateix el poble palestí des de fa més de 70 anys. També llegiran un poema de la poeta palestina Fadwa Tuqan. A Palestina es vulneren els drets humans constantment i amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer la situació. L'entrada al concert és lliure amb modalitat de taquilla inversa, és a dir, l'espectador és qui decideix, una vegada vista l'obra, pagar el que consideri oportú.

 

Dos grups s'han unit per un objectiu solidari

La banda Al Kamandjati Ensemble amb Cordes del Món, és la unió de dos grups musicals per aquesta iniciativa. El primer està compost per músics palestins que es va crear l'any 2002 amb l'objectiu d'ensenyar música als infants palestins que no es poden permetre una educació musical. D'altra banda, Cordes del Món, que amb els instruments de corda com a protagonistes formen un grup que pot anar variant de components, des d'un fins a 20.

Comentaris