Recreació del lloc on va ser trobar el cos de la Rosalia, al carrer de Pelleters, al polígon Alba.

Condemnen a 12 anys de presó l'Encarna, qui va assassinar a ganivetades la seva amiga al polígon Alba de Reus

Els fets van tenir lloc el juny del 2018, i el mòbil del crim seria un deute econòmic que la processada havia contret amb la víctima

Punt final al cas de l'assassinat al polígon Alba, entre Reus i Vila-seca, del juny del 2018, en el qual una veïna de Vila-seca, l'Encarna, va matar a ganivetades una amiga seva veïna del Morell, la Rosalia, de 59 anys. Finalment un acord de conformitat entre les dues parts finalment s'ha tancat amb una condemna de 12 anys de presó, una ordre de prohibició d'entrada al municipi del Morell durant 18 anys i una indemnització de 100.000 euros per a la germana de la víctima, segons ha avançat el 'Diari de Tarragona'. 

En un inici la fiscalia demanava una pena de 18 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i una indemnització de 75.000 euros, però finalment el judici no s'ha celebrat perquè les dues parts han arribat a un acord.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els fets van passar el dissabte 2 de juny del 2018, quan un camioner va trobar un cotxe mal aparcat al carreter de Pelleters del polígon Alba, amb el cos de la víctima, difunta, plena de sang i amb ferides d'arma blanca. Tres dies després, els Mossos d'Esquadra detenien l'Encarna, de 57 anys i veïna de Vila-seca, com a presumpta autora del crim, i va ser enviada a presó provisional.

CRÒNICA | El crim del polígon Alba de Reus: dues amigues, una arma i quatre intermitents

Assassina i víctima es coneixien de feia anys, i la relació d'amistat s'havia forjat amb motiu de les relacions comercial entre l'empresa on treballava la víctima i una gasolinera de Constantí  on treballava l'acusada —tot i que en el moment del crim feia mig any que estava de baixa—. 

Segons sembla, la víctima li hauria deixat una quantitat indeterminada de diners a l'acusada. Per això, sovint li reclamava els diners que li devia, reclamacions que es van «intensificar» el maig del 2018. L'Encarna, l'acusada, li deia que estava recollint els diners i que el 2 de juny podria tornar-li uns «mil i algo» euros.

L'Encarna va atacar mortalment la Rosalia durant una discussió econòmica

Així doncs, aquell dia van quedar a un 'garden' del polígon on anaven sovint. Segons el fiscal, l'acusada va pujar al vehicle de la víctima i les dues van circular per diversos carrers del polígon Alba fins a arribar al carrer de Pelleters, on la Rosalia, la víctima, va aturar-se, deixant el vehicle mal aparcat. A continuació, les dues dones van baixar del cotxe i van començar a discutir, fins que l'acusada va treure un ganivet i va atacar la víctima, ferint-la a la cara, coll, braços i cames.

La Rosalia va aconseguir deslliurar-se de l'atac i va tornar al cotxe, malferida, però l'acusada va anar darrere seu i va tornar-la a atacar un darrer cop, provocant-li ferides a la vena jugular i causant-li la mort per dessagnament

Hores més tard, a la nit, un camioner va trobar el cotxe mal aparcat i amb quatre intermitents al carrer de Pelleters amb el cadàver a l'interior.