Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El cicle de conferències «Els Bofarull de Reus» interpretarà la trajectòria de la família

L'Arxiu Municipal de Reus acollirà el pròxim mes d'octubre les xerrades de la mà de professionals
Imatge d'arxiu del Palau Bofarull de Reus | TarragonaDigital.com

 

La família Bofarull va tenir un paper molt rellevant a la història de Reus, ja que eren considerats una nissaga de burgesos amb títols nobiliaris i amb una gran riquesa que afavoria econòmicament a la ciutat. D'altra banda, també van ser una família de renom en el món arxivístic i per aquest motiu el mes d'octubre es caracteritzarà per un cicle de conferències, «Els Bofarull de Reus», que s'iniciaran el pròxim dos d'octubre.

 

Els Bofarull una família amb poder arxivístic

 

L'Arxiu Municipal de Reus amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen aquest cicle de conferències amb l'objectiu de donar a conèixer la nissaga dels Bofarull de Reus. Les xerrades aniran de la mà de professionals que aprofundiran en la trajectòria històrica de la família. L'actual director de l'Arxiu de la Corona d'Aragó, serà l'encarregat d'iniciar aquest cicle de conferència amb «Don Pròsper de Bofarull, arxiver de la Corona d'Aragó (1814-1849)», ja que un dels membres de la família Bofarull va ser directiu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó durant 35 anys a partir de l'any 1814. Aquest acte de presentació es realitzarà al Palau Bofarull, al carrer Llovera de Reus.

  

La següent conferència d'aquest cicle, «Els Bofarull, uns burgesos ennoblits», es realitzarà el vuit d'octubre a les set de la tarda a l'Arxiu de Reus, a càrrec del doctor en Història, Salvador J. Rovira i Gòmez. Rovira és professor d'Història Moderna a la Universitat Rovira i Virgili, a més és especialitzat en nobiliària i heràldica.

 

Josep Fàbregas tancarà el cicle de conferències

 

L'última xerrada del cicle de conferències dels Bofarull de Reus, anirà a càrrec del doctor en Història i coordinador a Reus del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Fàbregas Roig. La conferència «Reus a l'època dels Bofarull. Participació de la nissaga al servei de la comunitat», es realitzarà a les set de la tarda a l'Arxiu de Reus i tancarà el cicle.

  

A més, del 2 al 31 d'octubre es portarà a cap una mostra documental a l'arxiu Municipal de Reus, amb el nom de «Els Bofarull a través dels documents d'arxiu».

Comentaris