Membres de la Verònica de Reus i Montserrat Caelles mostren el cartell d'enguany

La Confraria de la Verònica de Reus homenatjarà el personal sanitari en una Setmana Santa novament restringida

El cartell i el programa d'actes volen servir de reconeixement al sanitaris, «la veritable Verònica del segle XXI»

La imatge de la Verònica de Reus s'exposarà públicament a l'església de Sant Joan Baptista per primera vegada a la història de la confraria. Es tracta d'una de les principals novetats per una Setmana Santa novament atípica i que deixarà la ciutat, de nou, sense processons als carrers.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquest dimarts s'ha presentat el cartell i el programa que la Confraria de la Verònica oferirà enguany, que vol servir per retre un homenatge a tots els professionals del sector sanitari. Aleix Vall, president de la confraria, afirma que «considerem la Setmana Santa com una globalitat que comprèn, a més del vessant religiós, el cultural, el patrimonial i, de manera especial, la tasca social inclusiva que vam iniciar fa dos anys».

L'any 2019, amb motiu del seu 70 aniversari, la ciutat va lliurar a la confraria la menció honorífica municipal. Aquell mateix any també va marcar un punt d'inflexió a l'entitat, que ha reforçat la seva tasca més enllà de l'àmbit religiós i de la Setmana Santa en concret.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, destaca que «no només organitzen actes culturals, sinó que és una entitat molt oberta, que du a terme activitats socials i que promou activitats durant tot l'any de manera transversal». Ha aprofitat la presentació per agrair aquesta manera de fer de la Verònica.

Valora positivament que «malgrat la situació de pandèmia que estem vivint, des de la societat civil, com es fa des de l'administració pública, es tinguin aquestes iniciatives i aquesta bona predisposició per organitzar activitats per a la ciutat i per a la ciutadania».

La Verònica homenatja el personal sanitari

A partir d'aquest dijous, 11 de març, la imatge de la Verònica quedarà exposada a la Capella dels Teixidors de l'església de Sant Joan Baptista. És la primera vegada en tota la història de la confraria, fundada l'any 1949, que s'exposa a la seva seu canònica, una alternativa que vol cobrir la manca de processons mantenint la possibilitat que els fidels la venerin.

Dijous de la setmana vinent, 18 de març, a la sala d'actes de l'Antic Hospital Sant Joan hi tindrà lloc una taula rodona amb el lema «La Verònica del segle XXI» que vol ser «un homenatge especial als professionals sanitaris donat que ells han esdevingut la veritable Verònica del segle XXI», segons ha detallat Vall.

Hi participaran el doctor Antoni Castro, degà de la facultat de Medicina de la URV i cap del servei de medicina interna de l'Hospital Sant Joan, el doctor Pere Gomis, metge de família, la infermera Roser Vall, especialitzada en psiquiatria general i el doctor Eduard Prats, exdirector de Docència i Bioètica del Grup Sagessa, que en serà el moderador.

Per garantir el compliment de les restriccions sanitàries cal reservar plaça a través del correu confrarialaveronicareus@gmail.com. Per garantir que tothom pot seguir l'acte, també s'emetrà en directe a través del canal de l'Arxiprestat de Reus i quedarà penjat a les xarxes socials de la confraria.

Precisament en homenatge al personal sanitari també s'ha dissenyat el cartell d'enguany. «És la nostra imatge titular i, darrere seu, s'observen diverses llums que volen simbolitzar totes aquelles persones anònimes de la nostra societat impactades per la llum compassiva que irradia la Verònica i il·luminen, dia rere dia, aquelles foscors més presents a les nostres vides», ha explicat Aleix Vall.

El programa el completen diversos actes més. El 31 de març a les set del vespre a la parròquia de Sant Joan Baptista es presentarà el Cor D'Arezzo de la confraria dirigit per Sílvia Virgili i acompanyat per l'organista Josep Enric Peris. Per assistir-hi cal servar plaça a través del correu de la confraria.

Les composicions musicals s'alternaran amb la lectura de poesies d'autors locals a càrrec del periodista Josep Baiges. Precisament Baiges també posarà veu a la reflexió que des de la Verònica es farà amb motiu de Setmana Santa a través de les xarxes socials i de Canal Reus TV.

Dijous Sant, l'1 d'abril, se sortejarà, coincidint amb el número del sorteig de l'ONCE, una mona donada per la Pastisseria Huguet. Per últim, les celebracions de Diumenge de Rams, el Viacrucis de Divendres Sant al matí i Tríduum Pasqual es faran a Sant Joan.