ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Un miler d'alumnes de Reus cantaran junts dimarts amb el 'Fem Coral'

Enguany la 23a edició del 'Fem Coral' es dedica a la ballarina reusenca Roseta Mauri
Imatge d'arxiu d'una edició del 'Fem Coral' a Reus | Cedida

 

Més d'un miler d'alumnes de diferents centres escolars es reuniran aquest dimarts, dia 14 de maig, amb un únic objectiu: cantar tots plegats amb el 'Fem Coral'. Aquest festival reuneix cada any milers d'alumnes per cantar junts al Pavelló Olímpic Municipal de Reus, enguany arriba a la 23a edició i compta amb la participació de 1.135 nens i nenes de 24 escoles de Reus i diverses poblacions del territori.

 

El 'Fem Coral' de Roseta Mauri

Enguany el 'Fem Coral' està dedicat a la dansa, amb motiu de l'Any Roseta Mauri Reus 2019, per aquest motiu les lletres de les cançons parlen de l'art de la dansa. La Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística organitza aquesta cantata anualment on els infants apliquen els coneixements musicals adquirits durant el curs escolar.

 

 

S'interpretarà la cantata «Viatge a la dansa» on es cantaran les diverses peces en relació a la vida i obra de l'artista reusenca. La música i la lletra ha estat creada per Martí Carreras Almar que repassa els diferents moments de la vida de Roseta Mauri. Antoni Colom serà la persona encarregada de la direcció de la cantata.

 

Fem Coral 2018, al Pavelló Olímpic Municipal de Reus | Jordi Olària

 

Una vintena d'escoles de Reus i voltants al 'Fem Coral'

Els alumnes de la vintena d'escoles interpretaran quatre peces de la cantata i quatre més seran interpretades per les persones solistes de l'Orquestra de l'Escola de Música del Centre de Lectura, sota la direcció de Raül Contreras.

 

La dansa colurà la cantata

A més, el 'Fem Coral' d'enguany comptarà amb la col·laboració especial de les sopranos Rosa M. Sambola i Helena Botella, juntament amb la pianista Alba Solé. Un acte musical on assitiaran els alumnes de 44 grups de Primària des de tercer fins a sisè. Finalment, la cloenda de la 23a edició del 'Fem Coral' d'enguany la realitzaran les diferents escoles de dansa de la Coordinadora de Dansa de Reus amb una actuació.

 

Les escoles del 'Fem Coral 2019'

A la cantata hi participaran l'Escola Dr. Alberich i Casas, l'Escola Arce, l'Escola Cèlia Artiga, l'Escola Els Ganxets, l'Escola General Prim, l'Escola Isabel Besora, l'Escola Joan Rebull, el Col·legi La Salle, l'Escola Maria Cortina, el Col·legi Maria Rosa Molas, l'Escola Misericòrdia, l'Escola Montsant, l'Escola Mowgli, l'Escola Pi del Burgar, l'Escola Pompeu Fabra, el Col·legi de La Presentació, l'Escola Puigcerver, l'Escola Rosa Sensat, l'Escola Rubió i Ors, el Col·legi Sant Josep, l'Escola Sant Pau, l'Escola Abel Ferrater (la Selva del Camp), l'Escola M. de Déu de la Candela (Botarell) i l'Escola Beat Bonaventura Gran (Riudoms).