Culminen les obres de millora de la plaça de la Sagrada Família, al barri Gaudí

L'Ajuntament té en marxa aquest estiu contractes d'inversions de millora de la via pública per un import de 2,3 milions d'euros
Imatge de la nova zona enjardinada de la plaça de la Sagrada Família. | Cedida

 

La Regidoria de Via Pública de l'Ajuntament de Reus, a través de l'empresa L'Agulla Construcció i Serveis del Paisatge i Qverd XXI Jardiners S.L., ha finalitzat les tasques de millora i remodelació de la zona enjardinada situada a la confluència entre el carrer Girona i la plaça de la Sagrada Família. La inversió, de 18.800 euros, s'ha inclòs en el pressupost de 2,3 milions d'euros dedicat a la millora de la via pública, amb el qual es duran a terme una sèrie d'inversions anunciades a principis d'agost per l'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny. 

 

S'han fet canvis en la instal·lació i la vegetació

L'actuació ha deixat enjardinada una zona de 2.695 metres quadrats. S'ha subsituït i renovat el sistema de reg, que havia quedat obsolet després de tants anys des de la seva instal·lació el 2010, que va ser la primera. Per altra banda, els arbustos havien quedat malmesos i s'han substituït, de nou, per espècies adequades al clima mediterrani, amb baixes necessitats hídriques, com ara romaní, margalló o llentiscle.

 

Per altra banda, s'ha adequat una zona enjardinada per protegir un garrofer, s'ha restaurat la zona amb una nova aportació de grava i s'ha creat un sistema de drenatge per facilitar l'evacuació d'aigua a la zona de jocs. A més, s'ha plantat una nova alienació de moreres destinades a fer ombra.

 

Altres millores de jardineria a punts de la ciutat

A banda del projecte de remodelació de la zona verda de la plaça de la Sagrada Família, Via Pública també està duent a terme l'enjardinament d'altres punts de la ciutat, com a la vorera est de l'encreuament entre l'avinguda de Tarragona i el carrer d'Argentina, que és previst que finalitzi aviat. Aquest projecte, així com el del barri Gaudí, forma part del projecte del contracte de jardineria, que l'Ajuntament ha adjudicat per un import de 94.000 euros.

 

A banda, hi ha dos projectes més previstos en el contracte que s'executaran a la tardor. Es tracta de la plantació d'un centenar d'arbres en diversos carrers de la ciutat, adjudicat a Immobles Shopping S.L., i l'enjardinament i remodelació del Parc Juroca en la primera fase, adjudicat a la mateixa empresa. 

 

També s'estan fent obres a l'avinguda de Tarragona a Reus | Miguel Cabrerizo

 

Les inversions de l'Ajuntament han sumat 2,3 milions d'euros aquest estiu

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, ha recordat que l'Ajuntament té en marxa aquest estiu contractes d'inversions de millora de la via pública per un import de més de dos milions d'euros, en concret, 2,3. Són, en total, una desena de paquets d'obres repartits per diferents punts de la ciutat, que tenen l'objectiu de posar a punt la ciutat i atendre a les demandes de la ciutadania i a la necessitat de manteniment.

 

Les actuacions executades van des de la millora de paviments dels vials i les places fins al manteniment i la construcció de noves voreres, passant pels treballs de condicionament de l'asfalt, la plantació de nova jardineria i l'ampliació i millora de les instal·lacions d'enllumenat públic, entre altres.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris