Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La CUP de Reus es presentarà sola a les eleccions amb Marta Llorens al capdavant

Els cupaires tanquen la porta a una llista unitària | S'oferiran a la ciutadania com l'alternativa al model del govern actual
L'assemblea plenària de la CUP acorda que es presentaran en solitari | Jordi Olària

 

La CUP de Reus ha decidit, per unanimitat de la seva assemblea plenària —hi participen els militants de la formació i també altres organitzacions de l'Esquerra Independentista—, que es presentaran en solitari a les eleccions municipals del 2019 amb una llista que encapçalarà l'actual portaveu, Marta Llorens. Tanquen la porta, així, als diferents projectes o crides a fer llistes unitàries independentistes per tal que el seu projecte de ciutat no quedi «diluït». Amb tot, emplacen els partits que se sentin interpel·lats a començar un procés de materialització de la república catalana. Es proposen, de fet, com l'alternativa «al model del govern actual», el qual consideren que no té projecte sinó que «improvisa».

La CUP tanca la porta a la llista única

Marta Llorens, actual portaveu i futura cap de llista de la CUP a Reus, ha explicat que «en una llista unitària, el nostre projecte quedaria diluït». Afirma, de fet, que «estem parlant d'una confrontació de model» respecte de la política que duu a terme, manté, el govern actual. És per això que no participaran de cap projecte per constituir una llista única independentista, tot i que sí que aniran a explicar-se a la convocatòria que ha fet ERC per demà al vespre fent una crida a un ampli ventall d'opcions i ideologies polítiques.

 

La CUP de Reus explica com es presentarà a les municipals del 2019 | Jordi Olària

 

Una llista unitària sense projecte

Un dels motius que, segons l'assemblea cupaire, l'ha fet decantar-se de manera unànime per concórrer en solitari a les eleccions és la manca de projecte de la llista única. Ara mateix encara s'ha de treballar el programa amb el qual es poden acabar presentant projectes com el de Primàries Republicanes. El parer de la quarantena de persones que, aquest cap de setmana, va participar en la presa de decisions de la formació, és que cal presentar-se a les eleccions municipals amb un programa clarament municipal, malgrat es mantingui «la lluita per la República» com a teló de fons.

 

Membres de la CUP i l'Esquerra Independentista exposen la seva decisió de cara a les eleccions municipals | Jordi Olària

 

La CUP de Reus vol assolir l'alcaldia

Després que durant el període postelectoral del 2015 s'acusés els cupaires de no voler assumir l'alcaldia de la ciutat, Marta Llorens ha reblat que «la CUP vol governar, vol assolir l'alcaldia». Per fer-ho, i un cop s'hagin celebrat els comicis del 2019, l'assemblea local decidirà de quina manera aborden els possibles pactes o les línies a seguir. Fins llavors, sentencia Llorens, «emplacem els partits a treballar per la República» fora de la dinàmica de les llistes electorals.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris