MINUT A MINUT

🔴Manifestacions i talls de carretera a tota la demarcació

VÍDEO

📹Colpegen i tiren a terra una senyora amb una bandera espanyola a TGN

ÚLTIMA HORA

🚨Nova euroordre contra Puigdemont

CUP Reus aposta per recuperar els pisos buits i en desús en mans dels bancs

Volen negociar els mínims i màxims del preu del lloguer i crear una taula de treball amb la Cambra de Propietat
Presentació de les propostes electorals en matèria d'habitatge de la CUP Reus | Laia Riba

 

Les propostes en matèria d'habitatge són unes de les línies electorals per les quals cada partit aposta, en aquesta ocasió ha estat el torn de la CUP Reus. La candidatura anticapitalista aposta per habitatges socials amb unes línies metodològiques que es basen a crear una taula de treball amb la cambra de propietat, potenciar que els petits propietaris cedeixen els immobles o tronar a activar les sancions coercitives, entre altres projectes.

 

La CUP proposa pel dret a l’habitatge

La Candidatura d'Unitat Popular de Reus avui, 17 de maig, davant l'Oficina d'Habitatge a la plaça del Baluard ha explicat les propostes electorals en l'àmbit de l'habitatge. Manifesten que aposten per lloguers socials dels pisos ja existents, sense comprar ni edificar encara més immobles «tenim massa pisos buits per ser utilitzats amb serveis socials», explicava el número dos de la llista de la CUP Reus, Edgar Fernández.

 

La roda de premsa s'ha fet davant l'Oficina d'Habitatge de Reus, a la plaça del Baluard | Laia Riba

 

Establir mínims i màxims als preus de lloguer

El grup polític comenta que el preu del lloguer «s'ha de regular des de l'Ajuntament en benefici de tota la ciutadania», per aquest motiu aposten per crear una Taula de Treball amb la Cambra de Propietat i tots aquells serveis que tinguin relació amb l'habitatge, amb l'objectiu de potenciar el Consell Municipal d'Habitatge per tractar les qüestions relacionades amb les residències impulsant la participació d'entitats veïnals o col·lectius en la defensa de l'immoble.

 

L'alcaldable de la formació cupaire, Marta Llorens ha remarcat que si entressin a govern una de les primeres accions que portarien a cap seria «establir uns preus de lloguers mínims i màxims adequats a la renda del municipi».

 

Dinamitzar habitatges buits per fer-los públics

També proposen que s'elabori una ordenança fiscal que dictamini el nombre d'habitatges buits a la ciutat, la CUP Reus vol mobilitzar els pisos buits i fer-los clau de ciutat, ja que aquest problema «afecta a totes les persones», remarca Edgar Fernández. L'objectiu és dinamitzar els habitatges buits per fer-los públics, ja que segons informa la CUP a Reus hi ha molts pisos «que fa més de dos anys que estan en desús».

 

La CUP Reus proposa un seguit de mesures per un habitatge social i a una ciutat habitable | Laia Riba

 

Aposten per reactivar les sancions coercitives als bancs

D'altra banda, volen seguir amb la «batalla» contra els bancs i en aquesta línia aposten per reactivar les sancions coercitives a les entitats bancàries amb pisos de la seva propietat deshabitats sense justificació. A més, volen implantar una unitat tècnica específica que es dediqui exclusivament a les qüestions de desnonaments.

 

Una altra proposta resideix en la rebaixa de l'IBI a aquells petits propietaris que ofereixen les seves propietats a beneficis socials. En aquesta línia pensen que és una tasca imprescindible de l'Ajuntament el fet d'ajudar a aquests propietaris a vendre o arreglar aquestes cases que tenen en propietat perquè després sigui més facil et fet de llogar-les a preus assequibles.

 

La CUP qualifica les propostes de Junts per Reus d'«insultants»

Finalment, Edgar Fernández ha qualificat les propostes de Junts per Reus sobre crear un miler de pisos socials nous com «un insult a la intel·ligència de les persones que cada dia pateixen situacions de risc de perdre la casa». Afegeix que és una proposta «totalment inviable econòmicament» i a més, consideren que estan veient com propostes que havia presentat la CUP i que havien estat denegades, ara les estan plantejant «com a projectes electorals».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris