'Gaudir, qué rico!', el curtmetratge de l'Escola de Cinema sobre Vermuts Miró

L'empresa reusenca ha seleccionat el curt candidat, que podria estar acabat a finals d'any
Representants de l'ECIR i Miró amb la guionista i el director del curtmetratge | Jordi Olària Gras

 

Vermuts Miró ha escollit la proposta de curtmetratge que alumnes i exalumnes de l'Escola de Cinema de Reus (ECIR) faran realitat durant aquest any. Al mes de setembre es va presentar aquest projecte, nascut del mecenatge que l'empresa reusenca va signar amb el centre de formació. Entre altres elements, el projecte consisteix a produir un curtmetratge sobre el vermut que, tot i poder-se utilitzar amb finalitats promocionals, no sigui estrictament un anunci.

 

Imatge de la roda de premsa de presentació del projecte | Jordi Olària Gras

 

Un curtmetratge sobre Vermuts Miró

Giselle Ruiz és l'alumna de l'ECIR que veurà com el seu projecte es fa realitat. La seva proposta, titulada 'Gaudir, qué rico!', és la que es va escollir des de Vermuts Miró perquè hi surti reflectit el seu producte. Daniel Villanueva, director de l'ECIR, explica que «és un projecte que s'està cuinant a foc lent». A la convocatòria s'hi van presentar set propostes de les quals, l'empresa, ha escollit la que va presentar Giselle Ruiz.

 

El seu guió el dirigirà Roger Bessó, exalumne de l'ECIR i responsable del curtmetratge que es va rodar al cinema Palace l'endemà que posés punt final a la seva activitat comercial. La sinopsi que se n'ha fet durant la roda de premsa ha servit per conèixer que la protagonista serà una concertista convidada a Reus. La directora de concerts de l'espai que l'ha contractat la intentarà seduir a través del vermut, i d'altres elements que s'han deixat en secret.

 

Imatge de la roda de premsa de presentació del projecte | Jordi Olària Gras

 

L'elecció de Vermuts Miró

Segons el gerent de Vermuts Miró, Carles Prats, s'ha escollit aquesta proposta perquè es va trobar «identificat amb el guió, barrejava el patrimoni, el vermut i la música, tres coses que nosaltres valorem molt i aquí són molt presents». El curtmetratge final, ha explicat, no volen que sigui un anunci, o almenys no volen que Vermuts Miró en sigui el principal protagonisme.

 

Prats ha explicat que, de vegades, en projectes de mecenatge de la companyia, el nom de Miró pren massa protagonisme. Aquesta vegada, tot i aparèixer al film, volen que en sigui un element més discret, no el protagonista principal. El rodatge començarà al mes de juny i es preveu que pugui donar-se per acabar el curtmetratge a finals d'any. Entremig, Reus es convertirà en un plató, i és que la preferència de l'ECIR és que les localitzacions siguin a la capital del Baix Camp.

 

Durant la presentació d'avui s'ha avançat que, si bé la majoria de produccions de l'ECIR impliquen entre 25 i 30 persones, en aquesta ocasió poden arribar a participar-hi més de cent persones en algun moment puntual. Sense haver donat més detalls, es preveu que es tracti d'una escena amb figurants.

"Dani Rubio (Ara Reus) carrega contra els partits locals pels posicionaments nacionals" "Aigües de Reus millorarà la xarxa d'abastament en quatre nous punts de la ciutat"