L'advocat reusenc Hilal Tarkou denuncia Ortega Smith (Vox) per delicte d'odi

Ha presentat la denúncia a fiscalia | Fa referència a un discurs del dirigent del partit contra «la invasió islamista»
Javier Ortega Smith en una imatge d'arxiu | Cedida

 

L'advocat reusenc Hilal Tarkou ha denunciat, a fiscalia, el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, per delicte d'odi. El lletrat, com a president de l'Associació de Ciutadans per la Convivència i el Desenvolupament 'Watani', considera que el discurs que Ortega Smith va pronunciar a València el mes de setembre passat és «altament perillós i alarmista».

Tarkou ha denunciat, segons ha pogut saber TarragonaDigital, una sèrie d'afirmacions fetes pel secretari general de Vox en un acte del partit a València. A la denúncia presentada hi figura una transcripció del fragment del discurs d'Ortega Smith que considera que «difon una sèrie de manifestacions que atempten greument contra la convivència i la pau social, incita a l'odi, motiva i crida a la conflictivitat i, per tant, al racisme i la xenofòbia, especialment contra els musulmans».

Hilal Tarkou, l'advocat reusenc que ha denunciat Javier Ortega Smith | Col·legi d'Advocats de Reus

 

Algunes d'aquestes declaracions —extretes d'aquest discurs d'Ortega Smith— són frases com «està en joc el que entenem o el que coneixem com la civilització». El dirigent d'ultradreta considera que hi ha ciutadans europeus que «no estan disposats que s'enderroquin les catedrals per ser substituïdes obligatòriament per mesquites; no estan disposats que les seves dones hagin de cobrir-se el rostre amb una tela negra i a ser tractades deu passos per darrere, pitjor que els camells».

L'arenga dirigida a la militància valenciana de la formació carrega contra el que qualifica d'«enemic comú d'Europa, l'enemic de la llibertat, del progrés, de la democràcia, de la família, de la vida i del futur, s'anomena invasió islamista». Per tot plegat, l'advocat Hilal Tarkou ha presentat la denúncia a fiscalia recordant el delicte d'odi del codi penal en el qual considera que va incórrer Ortega Smith.

Hilal Tarkou ha denunciat els fets vandàlics als agents de policia | TarragonaDigital.com

 

Ataquen la casa i el despatx de l'advocat

Fa pocs dies, divendres passat, la casa i el despatx de Hilal Tarkou van aparèixer amb pintura a la façana fruit d'un atac, per ara, d'autor desconegut. Al despatx del lletrat, de fet, hi havien entrat a robar. Segons va explicar a aquest mitjà, «ja són tres els atacs contra la meva persona», uns atacs que no s'han pogut aclarir. En els altres dos casos, el lletrat s'havia trobat excrements davant la porta i oli de vehicles.

Denúncia contra Plataforma per Catalunya

El mateix Hilal Tarkou va denunciar, l'any 2011, la campanya electoral de Plataforma per Catalunya. En aquell cas va ser contra part del material electoral de la formació, que atribuïa a les famílies immigrants i concretament a les musulmanes rebre, de manera habitual, xecs d'ajuts públics pel simple fet de ser-ho i als quals no podien accedir les famílies necessitades que no fossin immigrants. Davant d'aquestes falsedats, Tarkou també va presentar una denúncia.

"ARA MATEIX: Desplegament al centre de Reus per una dona ferida atrapada a casa seva" "ÚLTIMA HORA: Es revela el nom de la número sis de Junts per Reus"