NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Detenen tres persones per conduir sota els efectes de l'alcohol a Reus

Els conductors dels vehicles superaven els 0,60 mil·ligrams per litre d'alcohol en aire aspirat
La Guàrdia Urbana de Reus instrueix diligències penals a conductors per positiu d'alcoholèmia | ARXIU

 

Segons ha informat la Guàrdia Urbana de Reus, aquest cap de setmana ha instruït diverses diligències judicials contra un total de tres conductors per un presumpte delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

 

Tres denunciats a Reus per conduir sota els efectes de l’alcohol

Per un costat, aquest dissabte, 4 d’agost, al voltant de les 03.30 hores a la rotonda de l’avinguda Salou amb el carrer Flix, agents de la Guàrdia urbana van practicar la prova d’alcoholèmia a un veí de Reus de 35 anys que conduïa un Opel Astra.

 

L’home va donar un resultat positiu de 0,61 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat. Així doncs, els agents van instruir diligències judicials per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i, com a conseqüència, per un delicte contra la seguretat del trànsit.

 

D’igual manera, el mateix dissabte, a les 09.17 hores del matí, a la via lateral de la T-11 en direcció a Riudoms, agents del cos municipal de seguretat van dur a terme la prova d’alcoholèmia a un veí de Reus de 47 anys que portava un Ford Focus.

 

La prova es va realitzar a petició d’una dotació dels Mossos d’Esquadra, ja que va identificar el conductor amb possibles símptomes d’haver conduït sota els efectes de l’alcohol. Finalment, l’home no va superar la prova i va donar positiu de 0,73 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat. Per aquest motiu, es van instruir diligències judicials a causa d’un presumpte delicte contra la seguretat viària per haver conduït sota els efectes de l’alcohol.

 

El tercer cas va tenir lloc aquest diumenge, 5 d’agost, concretament a les 06.35 hores a la plaça Baluard, també com a petició dels Mossos, els quals havien aturat un veí del municipi de 42 anys, que conduïa un Renault Clio. Els agents de la Guàrdia Urbana li van practicar el test d’alcoholèmia i va marcar positiu amb un resultat de 0,97 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat.

 

En aquest cas, els agents del cos municipal de seguretat també van instruir diligències penals per un presumpte delicte per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

 

Conduir sota els efectes de l’alcohol, un delicte contra la seguretat viària

Es considera un delicte contra la seguretat del trànsit quan es condueix sota els efectes de l’alcohol i se superen els 0,60 mil·ligrams per litre d’alcohol en aire espirat. D’altra banda, també és un delicte si, en cas d’accident, se superen els 0,40 mil·ligrams.

 

A més, si es condueix sota aquests efectes es poden imposar penes de presó d’entre tres i quatre anys. Cal destacar que els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol que superi els 0,25 mil·ligrams per litre en aire espirat. Per tant, si se supera aquesta taxa, fins arribar als 0,60, es considera una falta administrativa.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris