Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Detenen a Reus una assistenta de la llar que robava joies

La treballadora de la llar solia canviar-les per bijuteria per no aixecar sospites
La detenció, per part dels Mossos d'Esquadra, es va produir a principis d'aquesta setmana. | TarragonaDigital.com

 

A principis de la setmana que deixem enrere, els Mossos d'Esquadra han detingut a la ciutat de Reus una dona de 40 anys, de nacionalitat romanesa i veïna de la capital del Baix Camp com a presumpta autora d'onze delictes de furt i estafa. La investigació va arrencar fa tot just un mes, el passat 28 de setembre, quan la policia catalana va rebre una denúncia de robatori d'una dona en un domicili on treballava fent-ne la neteja. Finalment, van detenir-la, dimarts 23 d'octubre va passar a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

 

Diversos robatoris de joies que canviava per bijuteria

Després de rebre la denúncia del passat 28 de setembre, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació que va determinar que des del 2011, la mateixa dona havia robat joies i rellotges valorats en més de 40.000 euros. També es va demostrar que eren els mateixos elements que després va vendre en establiments de compravenda de Reus. Després de ser enxampada, l'assistenta de la llar va reconèixer a la propietària els fets i es van posar en coneixement del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

 

Va ser durant les investigacions posteriors sobre la sospitosa quan van detectar que, des del 2011, havia fet diverses vendes de joies i articles de luxe en diferents establiments de segona mà i de compravenda d'or de la mateixa ciutat de Reus. Els agents van recopilar diferents contractes de compravenda de la detinguda i van comprovar que en alguns dels casos les peces ja s'havien fos i que no es podien recuperar.

 

El 'modus operandi' de l'assistenta de llar que robava joies a Reus

La detinguda, una dona de 40 anys, es guanyava la confiança dels propietaris de la casa i, un cop estava integrada a la família, aprofitava per robar les joies o els rellotges. En algunes ocasions, la dona mirava de no aixecar sospites i per aconseguir-ho, substituïa els objectes furtats per bijuteria, per no aixecar sospites. Aquest intercanvi li permetia un marge de maniobra que per comprovar si el botí tenia una sortida en el mercat de segona mà i, si era el cas, evitava aixecar sospites davant els propietaris.

 

Un dels màxims objectes que va aconseguir robar va ser un rellotge de molt alta gamma, en una casa on treballava, valorat en 3.000 euros, que va substituir per un altre de fals per tal de no aixecar sospites amb la propietària. Els Mossos d'Esquadra, fins al moment, han recollit onze denúncies de diferents víctimes i calculen que la dona va furtar dels diferents domicilis on treballava objectes de luxe per un valor aproximat d'uns 40.000 euros.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris